MODA PREPORUKA

RUSKA MODNA KOMORA: Pobjednici takmičenja ,,Globalni talenti” su Marko, ,,Painters”, ,,Ruribes”, ,,Danshan”, Kejti En Mekgigan i Čelsi Grejs

Pobjednici međunarodnog takmičenja Ruske modne komore pod nazivom ,,Globalni talenti” (Global Talents) su Marko (Francuska), ,,Painters” (Južna Koreja), ,,Ruribes” (Španija), ,,Danshan” (Velika Britanija), Kejti En Mekgigan (Velika Britanija) i Čelsi Grejs (Sjedinjene Američke Države).

This slideshow requires JavaScript.

Ovo je odluka žirija u sastavu Olga Mihailovskaja (šefica programa ,,Globalni talenti” pri Ruskoj modnoj komori, urednica ,,Vogue Rusije”, osnivačica modnog kanala Telegram Front i osnivačica modne škole Front u Rusiji), zatim Sara Socani Maino (zamjenica urednice ,,Vogue Italije”, šefica ,,Vogovih talenata” (Vogue Talents) i međunarodna ambasadorka brenda pri Italijanskoj modnoj komori), Sara Gresti i Moboladži Davodu (oboje vođe kursa mode BA na Univerzitetu za umjetnost u Londonu, Central Martins koledžu za umjetnost i dizajn u Velikoj Britaniji), Kacuma Mori (vlasnik ,,Bunker Tokyja” i ,,Riverhead showrooma” u oblasti Haradžuku u Japanu), Eduardo Garsija (osnivač ,,F*cking Young Magazina”, Španija), Rouz Langenbajn (direktorka stajlinga u njemačkoj ,,Mytheresi”), Elena Patibratova (kreativna direktorka Aizel.ru), Harijet Vernej (urednica ,,LOVE magazina”, Velika Britanija) i Stefan Rabimov (nagrađivani američki novinar, modni kritičar i stručnjak za tržište u usponu, njegove kolumne objavljene su u ,,The Huffington Postu”, ,,Forbesu”, ,,BuzzFeedu”, ,,Haute Livingu” i ,,Observeru”).

This slideshow requires JavaScript.

Svih šest pobjednika prikazaće kolekcije na ruskoj nedjelji mode od 31. marta do 4. aprila.
Ove godine za takmičenje se prijavilo 146 dizajnera iz 48 zemalja. Među njima nije bilo kreatora iz Crne Gore i regiona.
– Mnogo je mogućnosti za mlade dizajnere danas. Učešće na nedjeljama mode veoma je važno jer to je prilika da u potpunosti prezentujete sebe. ,,Globalni talenti” u Moskvi je vrlo značajan projekat Ruske modne komore, koji mladim dizajnerima iz svijeta pruža šansu da se prikažu i zadobiju pažnju medija i kupaca – istakla je članica žirija Sara Socani Maino, ujedno zamjenica urednice ,,Vogue Italije”, šefica ,,Vogovih talenata” (Vogue Talents) i međunarodna ambasadorka brenda pri Italijanskoj modnoj komori.
,,Globalni talenti” su inicijativa koju je osnovala Ruska modna komora sa fokusom na skauting mladih i talentovanih dizajnera širom svijeta, uz podršku ,,Fashion Funda”. U oktobru 2019. o ,,Globalnim talentima” izvještavale su sve najveće medijske kuće svijeta – Yahoo USA, ,,Vogue” Italija, Forbes S.A.D, ,,The Telegraph” iz Velike Britanije, ,,The Irish Times”, I-D iz Velike Britanije, špansko izdanje,,Elle”, ,,Hypebeast” iz Kine, ,,LOVE Magazine”, ,,Who What Wear” iz Velike Britanije, WWD iz Kine, kinesko izdanje magazina ,,Grazia”, ,,The Zoe Report” S.A.D, ,,Journal des femme”s Francuska, ,,Weekend Knack” Belgija, ,,F*cking Young Magazine” Španija, ,,Scandinavian Man” iz Švedske, ,,METAL Magazine” iz Španije, ,,Joys Magazine” iz Italije, ,,VEIN” Španija, ,,Glamour” Rusija, ,,Cosmopolitan” Rusija, ,,Harper’s Bazaar” Rusija, ,,InStyle” Rusija i druge.
Kada govorimo o Mercedes-Benz ruskoj nedjelji mode, to je prva nedjelja mode na svijetu koja okuplja i dizajnere iz svih krajeva svijeta na debitantskim revijama.
B.R.