Porto Novi
ART PREPORUKA

POČELA ,,BEOVIZIJA”: U finalu su Andrija Jo, Igor Simić, Neda Ukraden, EJO, Thea Devy i Marko Marković

Foto: RTS

Takmičenje za predstavnika Srbije na ,,Pjesmi Evrovizije” ,,Beovizija” počelo je večeras.
Nakon prvog polufinala žiri i publika odlučili su da u finale idu Igor Simić sa numerom ,,Ples za rastanak” (nastupiće pod rednim brojem pet u finalu), Andrija Jo sa numerom ,,Oči meduze” (u finalu će nastupiti pod rednim brojem četiri), Thea Devy sa numerom ,,Sudnji dan” (nastupiće u finalu pod rednim brojem šest), Neda Ukraden sa numerom ,,Bomba” (nastupa u finalu pod rednim brojem tri), Marko Marković sa numerom ,,Kolači” (nastupa u finalu pod rednim brojem 11) i EJO sa pjesmom ,,Trag” (u finalu nastupaju pod rednim brojem sedam).
Večeras su se još takmičili  Milica Mišić sa numerom ,,Kiša”, Ivan Kurtić feat. ,,Mistik Cello” sa pjesmom ,,Sabajle”, „Karizma“ sa pjesmom ,,Ona me zna”, Sanja Bogosavljević sa pjesmom ,,Ne puštam”, Srđan Lazić sa pjesmom ,,Duša i telo” i Amvon duo i Bilja sa pjesmom ,,Raj”.
Prvo polufinalno veče otvorila je Tijana Bogićević koja je sa suprugom Singom otpjevala numeru ,,Arcade” sa kojom je Dankan Lorens pobijedio prošle godine na ,,Evroviziji”. U revijalnom dijelu Ekstra Nena sa pjesmom ,,Neke davne zvezde” priredila je omaž prvoj predstavnici Jugoslavije na ,,Evroviziji”, nedavno preminuloj Ljiljani Petrović. Zatim je Tijana Bogićević podsjetila na pjesmu ,,In Too Deep” sa kojom je predstavljala Srbiju na ,,Eurosongu”, Milan Stanković na numeru ,,Ovo je Balkan”, Maja Sar i Tijana Bogićević na predivnu pjesmu Džonija Logana ,,Hold me now” s kojom je pobijedio za Irsku na ,,Eurosongu”, Maja Sar na još jednu prelijepu numeru, autorsku ,,Korake ti znam”, s kojom je predstavljala Bosnu i Hercegovinu na ,,Pjesmi Evrovizije”, Milan Stanković na odličnu ,,Soldi” s kojom je Mamud predstavljao Italiju na ,,Eurosongu” i Ekstra Nena na predivnu ,,Ljubim te pesmama”, s kojom je predstavljala Jugoslaviju na ,,Evroviziji”. Divan detalj bio je što je numeru otpjevala u istoj haljini u kojoj je te 1992. u Malmeu nastupila za Jugoslaviju.
Voditelji su bili Dragana Kosjerina sa RTS-a i Jovan Radomir sa Javnog servisa Švedske, dok su se iz Grin ruma tokom večeri javljali Kristina Radenković sa RTS-a i australijski voditelj Stefan Popović.
Drugo polufinalno veče je sjutra, takođe od 21 sat, dok je finale u nedjelju.
RTS sav prihod od SMS glasanja na Beoviziji 2020, za sve tri večeri, daje u humanitarne svrhe, za djecu oboljelu od rijetkih bolesti (NORBS).
,,Pjesma Evrovizije” biće održana u Roterdamu od 12. do 16. maja (12. maja je prvo polufinalno veče, 14. maja drugo polufinalno veče, a 16. maja finale).
B.R.