DRUŠTVO PREPORUKA

NIKŠIĆ: Zatvorenik pobjegao iz bolnice u Brezoviku

Foto: Jelena Jovanović

Osuđenik D.S. pobjegao je juče oko 17 sati iz bolnice u Brezoviku.

-Imenovano lice, koje je nepravosnažnom presudom osuđeno na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca zbog izvršenja krivičnog djela teška krađa i falsifikovanje isprave, je za vrijeme boravka u Specijalnoj bolnici od 16. decembra 2019. godine, kontinuirano obezbjeđivano od strane po dva službenika obezbjeđenja UIKS-a – navode u UIKS-u.

Oni su kazali da bjekstvo pritvorenika iz Specijalne bolnice nastalo uslijed grubog zanemarivanja službenih obaveza od strane službenika obezbjeđenja koji su tog dana obavljali poslove obezbjeđenja pritvorenika.

-Preduzete su i preduzimaju se kontinirane radnje i mjere u cilju pronalaska i hvatanja odbjeglog pritvorenika od strane službenika UIKS-a. Protiv službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija koji su bili zaduženi za obezbjeđenje pritvorenika D.S. u trenutku njegovog bjekstva, biće pokrenut disciplinski postupak, a shodno zakonskim propisima njima će biti određena mjera privremenog ograničenja vršenja dužnosti-zabrana obavljanja poslova u UIKS-a (suspenzija) – navode iz UIKS-a.

 

 

One Response to NIKŠIĆ: Zatvorenik pobjegao iz bolnice u Brezoviku