PREPORUKA SPORT

LIGA EVROPE: U osmini finala su Bašakšehir, Sevilja, Olimpijakos…

Slavlje igrača Bašakšehira (Foto: Ahmet Bolat/Anadolu Agency via Getty Images)

Bilo je večeras zanimljivo na terenima širom Evrope u šesnaestini finala Lige Evrope.
Već u prvom meču desio se preokret i senzacija. Nakon što je Sporting stigao u Istanbul sa 3:1 iz prve utakmice, iz ovog grada odlazi pognute glave. Bašakšehir je slavio 4:1 večeras nakon produžetaka, pa tako u osminu finala odlaze ukupnim rezultatom 5:4. Golove na istanbulskom stadionu ,,Fatih Terim” za Bašakšehir postigli su Škrtel u 31, Aleksić u 45. minutu i Viska u 92. i 119. minutu (iz penala), a za Sporting Vieto u 68. minutu.
Bazel je u osminu finala prošao ukupnim rezultatom 4:0. Večeras je, na svom ,,Jakob parku” u Bazelu protiv APOEL-a slavio 1:0, golom Fraja, u 38. minutu iz penala, dok je u prvom meču skor bio 3:0.
Vulvsi su na gostujućem terenu, stadionu RCDE u Barseloni, slavili prolaz u osminu finala i to ukupnim rezultatom 6:3. U prvom meču bilo je 4:0 za Vulvse, dok je Espanjol večeras pobijedio 3:2. Het-trik za Espanjol postigao je Kaleri u 16, 57 (penal) i 91. minutu, a golove za Vulvse dali su Traore u 22. i Doerti u 79. minutu.
Roma je na gostujućem terenu, ,,Gelamko areni” u Gentu, obezbijedila plasman u osminu finala ukupnim rezultatom 2:1. Večeras je rezultat protiv Genta bio 1:1, dok je u prvom meču bio 1:0 za Romu. Golove su večeras za Gent postigli David u 25, a za Romu Klajvert u 29. minutu.
LASK je na svom ,,Lincer stadionu” u Lincu slavio prolaz u osminu finala. Večerašnji skor protiv Alkmara bio je 2:0, a u prvom meču 1:1, tako da LASK odlazi u narednu fazu ukupnim rezultatom 3:1. Golove je večeras postigao Raguz u 44 (penal) i 50. minutu.
Volfsburg je na gostujućem ,,Svedbank stadionu” u Malmeu osigurao plasman u osminu finala, a u sljedeću rundu ide ukupnim rezultatom 5:1. U prvom meču protiv Malmea bilo je 2:1, a u drugom 3:0. Golove su postigli Brekalo u 42. i Viktor u 59. i 69. minutu.
Bajer Leverkuzen je na gostujućem ,,Estadiju do Dragao” slavio prolaz u osminu finala. Ukupni rezultat protiv Porta je bio 5:2. U prvom meču bilo je 2:1, a u drugom 3:1. Golove su večeras postigli, za Bajer Alario u desetom, Demirbaj u 50. i Haverc u 58. minutu, a za Porto Marega u 65. minutu.
Hetafe je na gostujućoj ,,Johan Krojf areni” u Amsterdamu obezbijedio plasman u osminu finala. Ukupni rezultat je 3:2. U prvom meču bilo je 2:0 za Hetafe, a u drugom 2:1 za Ajaks. Golove su večeras postigli Danilo u desetom i Olivera (autogol) u 63. za Ajaks i Mata u petom za Hetafe.
Olimpijakos je, nakon produžetaka na gostujućem ,,Emirejts stadionu”, slavio plasman u osminu finala protiv Arsenala. Ukupan rezultat bio je 2:2, ali Olimpijakos, zbog gola više u gostima, prolazi dalje. U prvom meču bilo je 1:0 za Arsenal, a u drugom 2:1 za Olimpijakos. Golove su večeras postigli Sise u 53. i El Arabi u 119. za Olimpijakos, a Obamejang u 113. minutu za Arsenal.
Šahtjor je na gostujućem ,,Estadio de Lusu” u Lisabonu obezbijedio plasman u osminu finala. Ukupan rezultat protiv Benfike bio je 5:4. U prvom meču bilo je 2:1, a u drugom 3:3. Golove su za Šahtjor postigli Dijas (autogol) u 12, Stepanenko u 49. i Patrik u 71, a za Benfiku Pici u devetom, Dijas u 36. i Silva u 47. minutu.
Kopenhagen je na gostujućem ,,Seltik parku” u Glazgovu slavio prolaz u osminu finala. Ukupan rezultat protiv Seltika bio je 4:2, u prvom meču bilo je 1:1, a u drugom 3:1. Golove za Kopenhagen postigli su večeras Santoš u 51, Bil u 85. i N’Doje u 88, a za Seltik Eduar u 82, iz penala.
Inter je, na svom ,,Đuzepe Meaci” u Milanu, ukupnim rezultatom 4:1 protiv Ludogoreca, osigurao plasman u osminu finala. U prvom meču bilo je 2:0, a u drugom 2:1. Golove za Inter večeras su postigli Biragi u 32. i Lukaku u 49, a za Ludogorec Oliveira-Souza u 26. minutu.
Mančester junajted je na svom ,,Old Trafordu” slavio prolaz u osminu finala protiv Klub Briža. Ukupan rezultat bio je 6:1. U prvom meču bilo je 1:1, a u drugom 5:0. Golove su večeras postigli Fernandes u 27, iz penala, Igalo u 34, Mektominej u 41. i Fred u 80. i 93. minutu.
Sevilja je na svom stadionu ,,Ramon Sančes Pishuan” obezbijedila plasman u osminu finala protiv Kluža. U prvom meču je bilo 1:1, a u drugom 0:0, ali Sevilja prolazi dalje jer je postigla gol u gostima.
Meč Salcburg-Ajntraht, koji je danas odložen zbog oluje, biće odigran sjutra od 18 sati.
B.R.