Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

DRUGI OKTA PSIHOMARATON U PODGORICI: ,,Sve što dugujem sebi” 6. i 7. marta u Perjaničkom domu

Drugi OkTA Psihomaraton pod nazivom ,,Sve što dugujem sebi” biće održan u petak i subotu 6. i 7. marta u Perjaničkom domu na Kruševcu. Psihomaraton je psihološki trening koncept u okviru kojeg se održavaju radionice, psihoterapijske grupe, tribine, supervizije, promocije. Cilj je da kroz ove sadržaje učesnici budu informisani, podstaknuti, motivisani i podržani u procesu lične promjene. Promjena se odnosi na razvoj ličnosti, na učenje kako donositi konstruktivne odluke, kako razumjeti i koristiti emocionalne i intelektualne kapacitete, te kako biti uspješan u svim aspektima komunikacije.
Na ovogodišnjem OkTA psihomaratonu biće održane četiri radionice, promocija Tomatis metoda i muzikoterapije, kao i predstavljanje jednog ličnog psihoterapijskog iskustva.
Mr Nada Žanko iz Zagreba je evropska i regionalna zvijezda psihoterapijske scene. Dobitnica je brojnih nagrada, a prošle godine Evropska asocijacija za transakcionu analizu (EATA) joj je dodijelila medalju za rad i doprinos TA zajednici u Evropi. Ona će raditi dvije radionice u okviru kojih će objasniti koje poruke u životu postaju psihološke Zabrane i unutrašnji saboteri i kako se ograničenja mogu ukinuti donošenjem novih odluka. U drugom dijelu, odnosno jednodnevnoj trening sesiji, mr Nada Žanko će govoriti o simbiozi, zdravoj i nezdravoj povezanosti , posebno u partnerstvu.
Dr Danijela Rakočević – Medojević iz Podgorice, će u okviru radionice pod nazivom ,,Zamke sopstvenih perspektiva”, govoriti o komunikaciji, te zašto je suočavanje i rasvjetljavanje nesvjesnih konstrukata put ka cjelovitosti. Ona naglašava da su upravo sopstvene perspektive i percepcije zamka koja najčešće otežava razvijanje ličnih kompetencija. Učesnici OkTA psihomaratona biće u prilici da sa dr Danijelom Rakočević -Medojević, učestvuju u interaktivnoj radionici i uče o svjesnoj komunikaciji ka unutrašnjem i spoljašnjem svijetu, sa ciljem postizanja cjelovitosti i kreiranja boljeg mjesta za sebe.
Dr Danijela Rakočević- Medojević je psihološkinja i Geštalt psihoterapeutkinja. Profesorica je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju i na Fakultetu za poslovnu psihologiju u Baru. Psihoterapijsku praksu više od 20 godina izvodi u Podgorici, a njene Češtalt radionice godinama su inspiracija, podsticaj i podrška velikom broju klijenata.
Žarko Ivanović iz Podgorice, će govoriti o intrapsihičkom prostoru, te u grupnoj vježbi ponuditi alate kako da učesnci dotaknu mjesta lične motivacije, ljubavi i autentičnosti. Na taj način svjesno se bavimo kontaktom sa mislima, osjećanjima i ponašanjem, a iz tog izvora vidimo i biramo mogućnosti koje su u funkciji zdravlja i sreće.
Žarko Ivanović je psiholog i psihoterapeut iz polja Transakcione analize. Jedan je od osnivača prvog udruženja za transakcionu analizu u Crnoj Gori MonTA i osnivač OkTA centra za psihološko savjetovanje.
Na OkTA Psihomaratonu učesnici će biti u prilici da čuju jedno lično iskustvo iz prve ruke. Kako je individualna i grupna psihoterapija uticala na kvalitet njenog života, sa učesnicima će podijeliti Svetlana Jovetić Koprivica. Ona je profesorica, trener i praktikantkinja transakcione analize, a na psihomaratonu biće i u ulozi moderatora.
U sekciji Predstavljamo, govorimo o muzikoterapiji, o razlici između čuti i slušati i o metodu Tomatis. Ovaj metod je kreiran kao poseban vid muzikoterapije koji je usmjeren na stimulaciju neurosenzornog dijela čovjekovog mozga. Njegova primjena utiče na emocionalne, kognitivne i motoričke kapacitete djece i odraslih. Kroz ovo iskustvo vodiće nas Branko Koprivica prvi Tomatis praktičar u Crnoj Gori.
Na OkTA Psihomaratonu učesnici će biti u prilici da čuju jedno lično iskustvo iz prve ruke. Kako je individualna i grupna psihoterapija uticala na kvalitet njenog života, sa učesnicima će podijeliti Svetlana Jovetić -Koprivica. Ona je profesorica, trener i praktikantkinja transakcione analize, a na psihomaratonu biće i u ulozi moderatora, saopšteno je iz OkTA Centra za psihološko savjetovanje.