PREPORUKA SPORT

ZVANIČNO: Đurđina Jauković potpisala za Brest

Foto: Brest Bretagne Handball

Đurđina Jauković danas je potpisala ugovor na dvije sezone sa ŽRK Brestom, saopšteno je iz tog kluba.
– Dobro dosli Djina – ovako su joj poželjeli dobrodošlicu.
U Brest je prešla iz Budućnosti.
– Izuzetno sam uzbuđena zbog ovog novog početka i već se radujem što ću se pridružiti novom timu sljedeće sezone. Veoma sam zahvalna treneru, saigračicama i klubu Budućnosti u cjelini. Ovo je ekipa u kojoj sam se razvijala kao igračica, toliko mi je puno dala na profesionalnom i ličnom planu, ali osjećala sam da je vrijeme za nove izazove u novom timu. Nadam se da će to biti zanimljivo iskustvo, lijep izazov za mene. U svakom slučaju, daću sve od sebe da se integrišem u ovaj tim i postignem odlične nastupe – kazala je Jauković za službeni sajt Bresta.

Foto: Brest Bretagne Handball

Trener Bresta Loran Bezo rekao je da je da je srećan što je Jauković nova igračica Bresta i da je bio veoma iznenađen kada im se ukazala prilika da pređe u Brest.
– Napustiće klub za koji je bila vrlo vezana i to svjedoči o stvarnoj posvećenosti i povjerenju u nas. Uprkos svojim godinama, budući da ih ima samo 23, već ima određeno iskustvo na međunarodnim takmičenjima visokog nivoa. Učestvovala je u Ligi šampiona nekoliko sezona, a dres nacionalnog tima nosi od 2014. Donijeće nam snagu u postizanju golova i u duelima, kao i u centralnoj odbrani. Ali još više, Đina će upotpuniti tim ambicijom i dobrom energijom – istakao je Bezo.
Sportski direktor Bresta Žan-Luk Le Gal smatra da se Jauković ,,savršeno uklapa u perspektivu stvaranja uspješnog, uravnoteženog i perspektivnog tima.”
– Ona je, uprkos tome što je vrlo mlada, stekla puno iskustva u Ligi šampiona i sa crnogorskom reprezentacijom. Pored sportskih kvaliteta, pokazala je veliku spremnost da se pridruži projektu Bresta. Iz svih ovih razloga, presrećni smo što možemo da je uvrstimo među naše redove od naredne sezone – zaključio je Le Gal.
B.R.