PREPORUKA SPORT

FUDBAL: Batak novi trener Radničkog, debituje sjutra protiv Vojvodine

Foto: FK Radnički Niš

Radoslav Batak (42) predstavljen je danas kao novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Radnički.
Batak je preuzeo klub od Milorada Kosanovića u trenutku kada je on šesti na tabeli Superlige Srbije sa 36 osvojenih bodova nakon 22 odigrana kola, a Radnički će u nastavku sezone igrati i u četvrtfinalu Kupa Srbije. Batak je bivši reprezentativac Crne Gore, a kao trener je radio u Vojvodini i na Tajlandu, saopšteno je iz FK Radnički.
-Stigao sam u ogranizovan klub, koji ima visoke ambicije i u skladu sa tim ću se i ponašati. Pred Radničkim su velika iskušenja u nastavku ove sezone, a ja sam spreman za ovaj posao i vjerujem da ćemo ovdje napraviti dobru priču. Mnogi govore da preuzimam klub u nezgodnom trenutku, ali ja mislim da za jednog trenera nezgodan trenutak ne postoji. Prihvatam ovaj izazov, radujem mu se i ubijeđen sam da ćemo ovdje napraviti ozbiljan rezultat – rekao je Batak u prvom obraćanju medijima na stadionu Čair.
Novi trener Nišlija kaže da poznaje sredinu u koju je došao.
– Pratio sam posljednje mečeve Radničkog, a neke igrače sam trenirao u Vojvodini. Sa sportskim direktorom Markom Jovanovićem sam dijelio svlačionicu na Tajlandu, tako da sam i preko njega bio upoznat sa situacijom u klubu. Odradio sam jedan trening sa ekipom, polako se upoznajemo i zadovoljan sam sa onim što sam vidio- istakao je Batak.
Radnički ove sezone ima za cilj novi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.
– Svi znamo šta je želja ljudi koji vole ovaj klub i onih koji ga vode. Situacija na tabeli je solidna za nas i potrebno je da u nastavku sezone zaigramo na još višem nivou kako bi ispunili ono što se od nas očekuje. Smatram da ovdje ima kvaliteta i da ćemo uraditi ono što je potrebno – jasan je strateg Nišlija, koji je sa sobom doveo i dvojicu pomoćnih trenera.
Što se tiče stručnog štaba, u njemu će ostati pomoćni treneri Vladimir Najdanović i Zoran Kostić, kao i trener golmana Miroslav Stanković. Njima će Batak priključiti dvojicu svojih saradnika Zorana Repca i Davora Berbera.
Radoslav Batak će na klupi Radničkog debitovati u susretu 23. kola Superlige Srbije protiv Vojvodine u Novom Sadu, a taj duel igra se sjutra od 18 sati.
– Imamo plan kako da odigramo protiv Vojvodine, ali ne bih sada iznosio detalje, jer sam odradio tek jedan trening ovdje. Vojvodina je klub u kojem sam ponikao i naravno da postoje emocije sa moje strane. Ali to će biti kontrolisane emocije. Ja sam profesionalac i jedino što želim sjutra je uspjeh Radničkog. Idemo u Novi Sad da napadnemo Vojvodinu i naš cilj je da se odande vratimo sa tri boda – izjavio je Batak, koji na „Karađorđu“ neće moći da računa na sve igrače.
Lazar Đorđević je protiv Čukaričkog u subotu zaradio povredu leđa i na njega definitivno Batak ne može da računa.
– Ostali su spremni i konkurišu za startnu postavu. Zatekli smo to što smo zatekli, računamo na sve igrače i nemamo vremena da sada ovdje nešto mijenjamo iz korijena. Naš zadatak je da poboljšamo sve što možemo u postojećoj ekipi – završio je Batak.
Izvor i foto: FK Radnički