DRUŠTVO PREPORUKA

NTO: Aktivni odmor privlači sve više njemačkih turista

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, nakon uspješno realizovane promocije na sajmu “CMT” u Štutgartu, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavlja turističku ponudu za ljubitelje aktivnog odmora na sajmu „fre.e” koji se održava od 19. do 23. februara u Minhenu.

Pored promocije turističke ponude na crnogorskom štandu, biće održana prezentacija u okviru sajma “BR-Showbühne”najgledanije televizije južnog dijela Njemačke.

-Posjetioci sajma imaju priliku da se informišu o mogućnostima za outdoor aktivnosti, avanturističkim ponudama i kampovanju u Crnoj Gori – navode iz NTO.

U okviru sajma posebno će biti promovisane avio-linije nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines koja će od početka maja do kraja oktobra saobraćati na relaciji Minhen-Tivat, dva puta sedmično, kao i najveće avio kompanije Njemačke Lufthansa, koja saobraća od aprila jednom nedeljno iz Frankfurta i Minhena za Tivat. Planirano je i uvođenje linije Tivat-Frankfurt od maja, koju bi realizovala i avio-kompanija Condor, dodaju u saopštenju.

-Tržište Njemačke jedno je od najznačajnih emitivnih tržišta sa više od 70 miliona putovanja godišnje. Kada je u pitanju Crna Gora, u prvih jedanaest mjeseci ostvaren je rast broja dolazaka od oko 83 odsto, dok je kod ostvarenih noćenja zabilježen rast od 43 odsto – kazali su iz NTO.

Na sajmu koji okuplja više od 1.300 izlagača, turističku ponudu Crne Gore, pored NTOCG, predstavljaju i lokalne turističke organizacije Bara, Ulcinja, Podgorice, Kotora i Žabljaka, turističke agencije Montenegro Tourist Service DMC, Nomad Tours Montenegro i Apolotours iz Budve.