PREPORUKA SPORT

MEDITERANSKO PRVENSTVO U RUKOMETU: Kadeti Crne Gore su u četvrtfinalu

Foto: RSCG

Kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore osvojila je drugo mjesto u grupi sa pet pobjeda i samo jednim porazom na 17. Mediteranskom prvenstvu koje se održava u Atini.

Izabranici trenera Brana Božovića trećeg dana prvenstva ostvarili su dvije pobjede – u prvom meču savladali su Sjevernu Makedoniju 22:17 (8:7, 7:3, 7:7) i osvojili 4,5 od mogućih pet bodova, dok su u popodnevnom terminu slavili protiv Tunisa 18:14 (7:4, 6:3, 5:7) i osvojili četiri boda.

U prva četiri meča na prvenstvu, naši kadeti savladali su Maroko (20:14), Hrvatsku (22:16) i Tursku (23:16), a jedini poraz doživjeli su od Španije (20:17).

Crna Gora u četvrtfinalu će igrati protiv Rumunije, koja je zauzela treću poziciju u grupi A.

Najzaslužniji za pobjedu protiv Sjeverne Makedonije bio je Luka Vukićević sa devet golova, Darko Pejović postigao je četiri, a Arsenije Dragašević i Radojica Čepić po tri gola. U strijelce su se još upisali Luka Nikolić, Luka Barjaktarović i Nikola Đurković.

U duelu protiv Tunisa, Dragašević i Vukićević postigli su po četiri gola, Barjaktarović je upisao tri, a Vukić i Meris Bošnjak po dva. Po jednom su mrežu protivnika zatresli Jovan Abramović, Nikolić i Pajović.

Za generaciju koju predvodi trener Brano Božović prvenstvo Mediterana je sjajna prilika za nastavak uigravanja za prvenstvo Evrope B divizije koje ih očekuje u avgustu u Podgorici i na kome žele da izbore plasman u A diviziju, navodi se u saopštenju Rukometnog saveza Crne Gore.