ART PREPORUKA

FESTIVAL KNJIŽEVNOSTI ZA DJECU: Konkurs na temu “Moja naučnofantastična pjesma/priča”

NVO Dramski studio Budva i JU Narodna biblioteka Budva, u okviru sedmog po redu festivala književnosti za djecu “Male morske pjesme i priče” koji će se održati od 30. marta do 2. aprila, raspisuju konkurs na temu “Moja naučnofantastična pjesma/priča” za učenike osnovnih škola od IV do IX razreda.

-Konkurs je otvoren do 15. marta. Pobjednike konkursa očekuje učešće na Festivalu kao i vrijedne nagrade. Festival je od Minstarstva prosvjete dobio saglasnost i podršku realizaciju, a od Zavoda za školsvo stručno mišljenje i preporuku kao doprinos otvorenog dijela kurikuluma u predmetnom programu Crnogorsko-srpski, bosanski, crnogorski jezik i književnost – kazali su organizatori u saopštenju.

Potpisane pjesme i priče, uz navedeni razred, naziv škole, grad, ime i prezime mentora, adresu i telefon škole, zainteresovani mogu poslati na: [email protected]. Više informacija može se dobiti putem telefona +38269560221.

-Cilj festivala je afirmacija književnog stvaralaštva kod djece, razvijanje ljubavi prema knjizi i pisanju i edukativnog je karaktera. Gosti festival su renomirani pisci i umjetnici iz zemlje i regiona – poručuju u saopštenju.

kud duga