MAGAZIN PREPORUKA

NTO NA SAJMU TURIZMA U PRAGU: Češki turisti zainteresovani za odmor u Crnoj Gori

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore učestvovala je na 29. sajmu turizma ,,Holiday World” koji je održan u Pragu od 13. do 16. februara. Na zajedničkom štandu, u organizaciji Turističke organizacije Budve, predstavljena je ponuda Crne Gore za predstojeću sezonu.
Tokom sajma, predstavnici Crne Gore, održali su sastanke sa češkim turoperatorom ,,Travel Family”, u čijem vlasništvu su agencije: ,,Kovotourplus”, ,,Vitkovice tours”, ,,Viamare” i “VTT“. Turoperator ,,Travel Family” će ovog ljeta, u saradnji sa avio-kompanijom ,,Smart Wings”, organizovati čarter letove iz Praga, Brna i Ostrave svake subote, kao i zdravstvene boravke za djecu u saradnji sa crnogorskom avio-kompanijom ,,Montenegro airlines”.
Predstavnici lokalnih turističkih organizacija Budve, Bara, Ulcinja i Cetinja, na sajmu su predstavili aktuelnu ponudu za predstojeću ljetnju turističku sezonu, program manifestacija, kulturne i zabavne sadržaje, te ponudu za aktivan odmor, uz degustaciju tradicionalnih crnogorskih proizvoda.
Tokom sajma na crnogorskom štandu je održana pres konferencija za češke medije i turoperatore iz oblasti turizma među kojima su bili predstavnici: „Blue Mauritius Gold“, „Nejmagazin“, „Internetove novinz spigl“, „Czech Travel Press“, „New Europe“, „e-Vsudybyl“, „Slovaci V Českej republike“ i drugi.
Prema informacijama relevantnih turističkih medija, češki turisti se sve više okreću prirodi i aktivnom turizmu: pješačenju, biciklizmu i planinarenju. Istovremeno, pored mora i plaža, njihovo interesovanje je usmjereno ka sadržajima unutar nacionalnih parkova i vinskim turama.
Na zajedničkom štandu, pored NTO CG i lokalnih turističkih organizacija Budve, Bara, Ulcinja i Cetinja, svoju ponudu predstavili su i predstavnici turističke privrede: hoteli „Villa Geba“ iz Budve kao i „Sato“ i „Korali“ iz Sutomora.
Sajam turizma ,,Holiday World” u Pragu ove godine je okupio više od 650 izlagača iz 40 zemalja svijeta kao i više od 50.000 posjetilaca.