DRUŠTVO SLAJDER

PODGORICA: Zatvorena Zimska inženjerska škola, uručene nagrade polaznicima

Prigodnom svečanošću večeras je u M:tel digitalnoj fabrici u Podgorici zatvorena sedmodnevna Zimska inženjerska škola.

Rukovoditeljka projekta doc. dr Milena Đukanović, podsjetila je da je za učešće u školi podneseno više od 100 prijava, uključujući i aplikacije studenata iz inostranih zemalja – Turske, Francuske, Mađarske itd.

Ona se zahvalila partnerima koji su pomogli da se ovaj projekat realizuje, a to su M:tel, M:tel digitalna fabrika, Ministarstvo nauke, Univerzitet Crne Gore, Elektrotehnički fakultet i kompanija Codingo.

-Tokom Zimske škole, polaznici su učili o 3D štampi, o web programiranju, virtuelnoj realnosti, startapovima. Nadam se je ova Zimska škola bila interesantna, da su se učesnici “umrežili” i sa polaznicima i sa predavačima, da je bilo korisno i drugačije – kazala je Đukanović.

Kako je navela, u okviru ove škole, dva dana bila su određena za predavanja Ivana Radunovića i njegovog tima iz Codingo kompanije.

Radeći sa studentima, Radunović je odlučio da nagradi najboljeg programera, koji će u Codingo kompaniji proći kroz napredni kurs web programiranja. Nagradu je dobio Marko Vučurović.

– Zadovoljni smo saradnjom sa studentima i postignutim. Tokom intenzivnog rada, nekoliko polaznika se posebno izdvojilo, ali budući da je nagrada predviđena samo za jednog od njih, odlučili smo da to bude Marko Vučurović. Želio bih da ohrabrim polaznike da i dalje nastave da se bave programiranjem. U Codingo timu, koji je sarađivao sa studentima, pored mene bili su i Vesna Ivanović, Tijana Soković i Sanja Lazić – rekao je Radunović.

Dva dana Zimske škole protekla su u radu u M:tel digitalnoj fabrici. Polaznici su kroz kreativne radionice imali mogućnost da nauče kako da kreiraju i razviju svoju startap ideju, a najuspješniji pojedinci nagrađeni su Samsung Note 9 telefonima.

-Polaznici su bili izuzetno vrijedni, uložili su veliki trud i rad na radionicama. Zadovoljni smo saradnjom sa svim učesnicima, kao i iskazanim znanjem, a na osnovu kviza znanja koji smo organizovali u subotu, troje učesnika dobilo je vrijedne nagrade. To su Ana Šćekić, Ena Đakić i Itana Bulatović – kazala je Sanja Simonović, šefica M:tel digitalne fabrike.

Ona je pozvala sve da se prijave na Stratap aktivator koji je pokrenula M:tel digitalna fabrika, i poželjela uspjeh polaznicima u daljem radu i učenju.

Nakon uručenja nagrada, emitovan je film o poznatom evropskom arhitekti ,,Abstract: The Art of Design“.

Svečano zatvaranje Škole, obilježio je i muzički program za koji je bio zadužen DJ.

This slideshow requires JavaScript.

D.Markuš
Foto: B. Šekularac