Porto Novi
ART PREPORUKA

VEČERAS FINALE SANREMA: Bugo i Morgan su diskvalifikovani (video)

Foto: ANSA

Jubilarno, 70. izdanje festivala ,,Sanremo” završava se večeras. Kako je i počelo, skandalom oko učešća Džuniora Kalija, tako se i okončava. Bugo i Morgan sinoć su diskvalifikovani, pa će večeras u finalu zapjevati 23 izvođača.
Bugo i Morgan sinoć su nastupili pod rednim brojem 20. Njihova pjesma zvala se ,,Sincero”, odnosno ,,Iskren”, pa je tako Morgan odlučio da izmijeni tekst pjesme na početku i kaže Bugu ono što zaista misli o njemu. Izašli su na scenu ,,Teatra Ariston” i već na početku pjesme Morgan je počeo sa lista papira da čita novi tekst pjesme:
– Loša namjera, nepristojnost. Tvoje loše ponašanje sinoć. Tvoja nezahvalnost i arogancija. Radi što hoćeš. Naravno da je nered umjetnička forma. Ali, ti si samo sejao zavist. Zahvali Bogu što si na ovoj sceni. Poštuj one koji su te doveli tu, a to sam bio ja.
Čuvši ovo, Bugo se primakao Morganovoj klavijaturi, pogledao i napustio binu. Orkestar je u tom trenutku prestao da svira i na scenu je izašao voditelj i, od ove godine, umjetnički direktor Festivala Amadeus da vidi što se dešava. Morgan je, takođe, napustio binu u potrazi za Bugom. Nakon njih, na binu stupa Fjorelo koji je pokušao da smanji tenzije, pa se našalio sa Amadeusom:
– Ti si kriv za ovo, ti si ih doveo.

Podsjetimo, večeras se bira pobjednik ,,Sanrema”, ali i predstavnik Italije na ovogodišnjoj ,,Pjesmi Evrovizije”. Gosti će biti Ticiano Fero, Mara Venier, Ivan Kotini, Vitorio Griđolo, ,,Gente de zona”, Edoardo Peše, Vilma de Angelis, Bjađo Antonaći i ekipa filma Fausta Bricija ,,La mia banda suona il pop” Kristijan De Sika, Diego Abatantuono, Masimo Gini i Anđela Finokjaro.
B.R.