PREPORUKA SPORT

AUSTRALIAN OPEN: Novak Đoković je u rekordnom, osmom finalu, kod dama finalistkinje Mugurusa i Kenin

Foto: Australian Open

Novak Đoković prvi je finalista Australian Opena. On je danas pobijedio Rodžera Federera 7:6, 6:4, 6:3.
Podsjetimo, u prvom setu Federer je vodio 5:2, da bi Đoković došao do pobjede od 7:1 u taj-brejku. Federer je potom loži pokazao na vrat i otišao u svlačionicu na medicinsku pauzu (medical time-out).
Ovo toplo melburško veče bilo je u znaku dva jubileja i jednog rekorda. Bio je to 50. međusobni duel između Federera i Đokovića i stota pobjeda Đokovića protiv nekog od najbolje plasiranih tenisera svijeta. Đoković se plasirao u rekordno, osmo finale Australian Opena. Igraće za rekordnu, osmu titulu na ovom turniru, ali i preuzimanje prvog mjesta na ATP listi od Rafaela Nadala.
Čeka rivala iz sjutrašnjeg meča (9:30 h) između Aleksandra Zvereva i Dominika Tima.
Kod dama, publika će biti u prilici da gleda neočekivano finale – Garbinje Mugurusa-Sofija Kenin (subota, 9:30 h). Jeste negdje i bilo očekivano, na osnovu dosadašnjih partija na ovom turniru, da Mugurusa (32. teniserka svijeta) pobijedi trećeplasiranu na VTA listi Simonu Halep (rezultat je bio 7:6, 7:5), ali je prva igračica svijeta, Australijanka Ešli Barti ušla kao potpuni favorit protiv 15. na VTA listi Sofije Kenin i iz njega izašla poražena rezultatom 7:6, 7:5.
Barti je na konferenciju za novinare donijela 12-nedjeljnu nećaku Oliviju.

Foto: Screenshot

– Perspektiva je divna stvar. Život je divna stvar. Zbog ovoga (pokazuje na Oliviju) živimo. Ona (Olivija) mi je donijela osmijeh čim sam izašla sa terena. Morala sam da je zagrlim – rekla je Barti na konferenciji za novinare, držeći u naručju šarmantnu Oliviju.
B.R.