DRUŠTVO PREPORUKA

ZAGREB: Tri djevojčice izašle iz vrtića, vaspitačice nisu primijetile

Vrtić ,,Šumska jagoda” (foto: RTL)

Tri šestogodišnje djevojčice samostalno su išetale prošle nedjelje iz dječjeg vrtića ,,Šumska jagoda” na Svetom duhu u Zagrebu, piše RTL.

Djeca su se nakon užine s vaspitačicama uputila u dvorište vrtića na igru. U dvorištu je tada bilo 64 djece, odnosno svaka od četiri vaspitačice pazila je na grupu od 16 djece, saznaje RTL.

Vaspitačice punih sat nisu primijetile da su djevojčice nestale. Sve je, na sreću, završilo dobro, iako su bez nadzora prelazile ceste i nepregledne pješačke prijelaze.

Povodom ovog incidenta oglasili su se iz Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba, iz kojeg su poslali saopštenje koje potpisuje Ivica Lovrić.

– U Dječjem vrtiću „Šumska jagoda“ došlo je do kršenja Programa mjera sigurnosti koji se sprovodi u svim zagrebačkim vrtićima. Odgovornim vaspitačicama izrečene su disciplinske mjere opomene pred otkaz. Komisija za nadzor, koju je u dječji vrtić „Šumska jagoda“ uputio Gradski ured za obrazovanje, utvrdiće sve činjenice i eventualne odgovornosti direktorice, kao i drugih radnika vrtića – navodi se u saopštenju Grada Zagreba.

Izvor: RTL/Jutarnji.hr