PREPORUKA SPORT

AUSTRALIAN OPEN: Đoković i Federer su u polufinalu

Foto: Australian Open

Novak Đoković i Rodžer Federer odigraće jubilarni, 50. međusobni duel u polufinalu Australian Opena.
Novak Đoković pobijedio je danas Miloša Raonića 6:4, 6:3, 7:6, a Rodžer Federer, uprkos povredi, spasio sedam meč lopti i tako izašao kao pobjednik iz duela protiv Tenisa Sandgrena – 6:3, 2:6, 2:6, 7:6, 6:3.

Foto: Australian Open

– Nisam zaslužio ovo, ali stojim tu pred vama. Vjerujem u čuda – rekao je Džimu Kurijeru Federer nakon ovog meča.
S druge strane, u trećem setu, pri rezultatu 4:4, Đoković je zatražio nova sočiva za oči zbog zamagljenosti vida, pa je nakon medicinskog tajm-auta igra nastavljena. Međutim, i dalje je imao problem sa vidom.
Na pitanje Džona Mekinroa na terenu nakon meča da mu kaže nekoliko riječi o Kobiju Brajantu, Đokoviću su se oči ispunile suzama.
– Srceparajuće je to što se desilo njemu i kćerki. Bio je moj prijatelj, inspiracija i mentor. Kad god mi je bio potreban savjet, bio je tu za mene – rekao je Đoković.
Đoković vodi 26:23 u međusobnim duelima sa Federerom. Zadnji put kada su igrali, pobjedio je Federer, a bilo je to prošle godine u ATP Finalsu u Londonu. Kada govorimo o međusobnim duelima na Australian Openu, prvi su odigrali 2007. godine i tada je slavio Federer u tri seta, zatim je Đoković, takođe u tri seta, u polufinalu AO, slavio naredne, 2008. godine, pa onda opet Đoković, 2011. godine, takođe u tri seta i u polufinalu i 2016, opet Đoković i opet u polufinalu, ali, ovoga puta u četiri seta.
Ovo će za Federera biti rekordno, 46. grend slem polufinale, što je najviše u modernoj eri tenisa. Novak Đoković na ovom turniru brani titulu.
Sjutra će četvrtfinalne mečeve odigrati Sten Vavrinka i Aleksandar Zverev u 4:30 sati ujutru i Rafael Nadal i Dominik Tim, u 9:30 sati ujutru.
Kod dama, u polufinalu su Sofija Kenin i Ešli Barti. Kenin je pobijedila Ons Žober 6:4, 6:4, a Barti Petru Kvitovu 7:6, 6:2. Sjutra će u četvrtfinalu igrati Anet Kontaveit i Simona Halep (1 sat ujutru) i Garbine Mugurusa i Anastasija Pavljučenkova (2:30 sati ujutru).
B.R.