PREPORUKA SPORT

DOČEK VATERPOLISTA: Veličanstveno, uz bakljadu, pjesma se orila trgom za ,,ajkule”

Više hiljada građana okupilo se večeras na Trgu nezavisnosti u Podgorici, gdje je održana proslava povodom osvajanja bronzane medalje naših vaterpolista na Evropskom prvenstvu (EP) u Budimpešti.
– Nisam iznenađen. Podgorica ima posebnu emociju prema vaterpolu. Čak i kada smo gubili. Hvala vam još jednom na svemu – rekao je selektor Vladimir Gojković.
„Ajkule“ su oko 16.20 sati sletjele na podgorički aerodrom, a nešto poslije 18 sati stigle su na Trgu. Njih su na bini dočekali ministar sporta i mladih Nikola Janović i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.
– Kad je bilo najteže, proradio je crnogorski inat i ponos naših vaterpolista – rekao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Na proslavu u centru Podgorice stigao je i premijer Duško Marković sa ministrima odbrane, zdravlja, kulture i javne uprave – Predragom Boškovićem, Kenanom Hrapovićem, Aleksandrom Bogdanovićem i Suzanom Pribilović.
Na proslavi je bio i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković koji je ranije danas dočekao vaterpoliste na aerodromu.

Golman Dejan Lazović kazao je da je ovo ,,medalja za navijače i Crnu Goru.”
– Mislio sam da se doček nakon Malage ne može ponoviti, ali smo večeras dokazali da Crna Gora kada je vaterpolo u pitanju ima najbolje navijače – rekao je Aleksandar Ivović.
Svečani program vodili su novinari Nebojša Šofranac i Ivan Maksimović.
Podsjetimo, naši vaterpolisti savladali su juče Hrvatsku 10:9 nakon preokreta i osvojili bronzanu medalju.
Doček u Podgorici organizovali su Vlada, Ministarstvo sporta i mladih i Glavni grad Podgorica.
Izvor i foto: portalanalitika.me