Porto Novi
PREPORUKA SPORT

EP U VATERPOLU: Crna Gora osvojila bronzu

Foto: Aleksandra Krupanič

Vaterpolisti Crne Gore, u nevjerovatnom meču u kojem su u trećoj četvrtini gubili 8:4, osvojili su bronzu na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Ovo je bronza zlatnog sjaja.
Pogodak za pobjedu, na 1.01 minut prije kraja, donio je Aleksandar Ivović.
– Presrećan sam, srce mi je puno. Mislim da ovi mladi ne znaju što znači osvojiti medalju na nekom takmičenju. Nagrađeni smo za veliki trud – kazao je Ivović poslije meča.
Brguljan je istakao da je ponosan na ,,ove momke”.
– Ovo je najbolja utakmica u karijeri – rekao je Brguljan.
Vladimir Gojković rekao je da je presudila velika želja, te da je ovo čudo.
– Ovakav preokret, nevjerovatno, kao da su dobili neku novu energiju – kazao je Gojković.
Ovo je prva bronzana medalja na šampionatima za ,,ajkule”.
Rezultat je bio 10:9. Golove za Crnu Goru postigli su Ivović (5), Drašković (2), Brguljan (1), Pješivac (1) i Spaić (1), a za Hrvatsku Vrlić (2), Joković (2), Fatović (2), Lončar (1), Bukić (1) i Vukićević (1).
Zlatne ruke Dejana Lazovića, kao i na prethodnim mečevima, ostvarile su izvanredne odbrane.
Crna Gora na ovom prvenstvu bila je u sastavu Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Stefan Pješivac i Petar Tešanović. Pored selektora Vladimira Gojkovića u stručnom štabu su bili pomoćni treneri Zoran Ivanovski, Miodrag Matković i Miloš Šćepanović, medicinsko osoblje Vladimir Dedović i Nebojša Žižić, fizioterapeut Dejan Mihajlović i tehnička podrška Vasko Vučković.

B.R.