MAGAZIN PREPORUKA

ODLUKA KRALJICE ELIZABETE DRUGE: Hari i Megan ostaju bez titula i bez javnih sredstava

Foto: Royal.uk

Kraljica Elizabeta Druga saopštila je večeras da je, ,,nakon nekoliko mjeseci i najnovijih razgovora”, postignut konstruktivan način za ,,unuka i njegovu porodicu”.
– Hari, Megan i Arči uvijek će biti veoma voljeni članovi moje porodice. Prepoznala sam izazove s kojima su se suočavali kao rezultat intenzivnog nadzora protekle dvije godine i podržavam želju za nezavisnim životom. Želim da im zahvalim za predani rad državi, Komonveltu i više od toga. Posebno sam ponosna kako se Megan tako brzo uklopila u našu porodicu. Nada je cijele porodice da im današnji dogovor dopušta da počnu izgradnju srećnijeg i mirnijeg novog života – navodi se u saopštenju NJ.V. kraljice Elizabete Druge.
Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa u saopštenju Bakingemske palate zahvaljuju na podršci.
– Kako je dogovoreno, shvataju da se od njih traži da se odreknu kraljevskih dužnosti i zvaničnih vojnih imenovanja. Oni ubuduće neće primati javna sredstva. Sa kraljičinim blagoslovom, Saseksi će nastaviti da očuvavaju privatne patronate i udruženja. Iako formalno ne zastupaju Kraljicu, Saseksi su jasno stavili do znanja da sve što budu radili ubuduće biće u nastavljanju podržavanja vrijednosti Njenog Veličanstva. Saseksi neće više koristiti titule. Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa izrazili su želju da vrate državne izdatke za obnovu Frogmor kotidža, koji će ostati njihov porodični dom u Velikoj Britaniji – navodi se u saopštenju Bakingemske palate.
Novi model na snagu stupa u proljeće ove godine.
B.R.