DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: U planinskim predjelima i preko prevoja moguća poledica, magla na sjeveru

Hladno januarsko jutro uslovilo je da se saobraćaj u nižim predjelima odvija po suvim kolovozima a na putevima u višim planinskim predjelima i preko prevoja moguća je pojava poledice. Magla smanjuje vidljivost mjestimično po kotlinama u sjevernim predjelima. Neophodna je oprezna vožnja prilagođena uslovima i stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

U vremenskom periodu od 15. 11. 2019. godine do 31. 03. 2020. godine upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira na vremenske uslove.

Upotreba zimske opreme za sva motorna vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna je na svim putevima ukoliko postoje zimski uslovi na putu (snijeg, led ili poledica).

Zbog izvođenja bušačko-minerskih radova u sklopu rekonstrukcije regionalnog puta R-3, dionica Pljevlja-Metaljka, postavljena je saobraćajna signalizacija. Obustava saobraćaja će biti u terminima od 09.00 do 11.00 i od 13.00 do 15.00 sati.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta Krstac-Ivanova korita, dionica Međuvršje-Ivanova korita, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i potpune obustave saobraćaja za sve vrste vozila od 18. 01. 2020. godine do 18. 02. 20120. godine, u terminima od 09.00 do 12.00 i od 14.00 do 17.00 sati.

Zbog izgradnje zidova (W12 I W15 K1)u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice-Jelovica, odobrava se potpuna obustava saobraćaja u terminu od 08.00 do 17.00 sati.

Privremeno se od 16. 01. 2020. godine do 24. 01. 2020. godine, zbog ispitivanja kvaliteta betona na mostovima na magistralnom putu M-2, Podgorica-Kolašin, odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova, uz obavezno postavljanje saobraćajne signalizacije.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-21 Barski Most-Ribarevine, dionica obilaznica Bijelo Polje-Ribarevine, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a na snazi su povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

Do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 Debeli Brijeg-Herceg Novi, lokalitet Tatarbašča, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-23 Cerovice-Rogami, dionica Rogami-Spuž, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Radi se na rekonstrukciji puta Dinoša-Cijevna Zatrijebačka, a promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni i uvedena potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 12.30 do 15.30 sati.

Na magistralnom putu M-4 dionica Podgorica-Božaj, zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Tuzima, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Od 10. 12. 2019. godine do završetka radova odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije, zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice kod stare zgrade opštine Tivat na magistralnom putu M-11, dionica Lepetani-Tivat.