Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

HARI I MEGAN: Kraljica Elizabeta Druga pristala na prelazni period

Foto: Royal.uk

Kraljica Elizabeta Druga objavila je danas podršku Hariju i Megan u namjeri da budu finansijski nezavisni.
– Danas sam sa porodicom imala vrlo konstruktivni razgovor o budućnosti unuka i njegove familije. Porodica i ja u potpunosti podržavamo Harijevu i Meganinu želju za stvaranjem novog života kao mlade familije. Iako bi nam bilo draže da ostanu stalno zaposleni članovi kraljevske porodice, poštujemo i razumijemo njihovu želju za samostalnim životom kao porodice, a da pri tome ostanu vrijedan dio ove familije. Hari i Megan su jasno stavili do znanja da u novom životu ne žele da se oslanjaju na javna novčana sredstva. Stoga je dogovoreno da će nastupiti prelazni period u kojem će Saseksi provoditi vrijeme u Kanadi i Velikoj Britaniji. Ovo su složena pitanja koja moja porodica treba da riješi, valja obaviti još posla i tražila sam da konačna odluka bude donesena u narednim danima – saopštenje je u kraljice Elizabete Druge u cjelosti.
Ovoj odluci prethodio je sastanak kraljice sa prinčevima Čarlsom, Vilijamom i Harijem na imanju u Sandringemu, dok je Megan učestvovala putem telefona, jer se nalazi u Kanadi.
Hari i Megan šokirali su Veliku Britaniju kada su objavili na Instagramu vijest o odluci da budu razriješeni kraljevskih dužnosti, želji da žive u Velikoj Britaniji i Kanadi i da budu finansijski nezavisni.
B.R.