Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

TIVAT: Obrt u istrazi, dječaka palicom udario drug, izmislili napad Roma

Ilustracija

Policijska istraga incidenta u kojem je sinoć u Tivtu lakše povrede zadobio Tivćanin D.M. (16), pokazala je da nije bilo sukoba između dvije grupe maloljetnika, već da je dječaka povrijedio jedan od drugova.

Prema prijavi koju je danas u prisustvu roditelja, D.M. podnio tivatskoj policiji, u srijedu oko 22.30 sati on je na igralištu kod lamela iza zgrade glavne Pošte u Tivtu bio sa drugovima T.A, S.M. i M.A, kada je navodno, pored njih prošla grupa od pet-šest maloljetnika za koje on pretpostavlja da su romske nacionalnosti.

D.M. je u prijavi naveo da među njima nije bilo ikakvog sukoba, ali da je iz pravca te druge grupe prema mladim Tivćanima doletjela manja drvena palica koja ga je pogodila u predjelu desnog uva i nanijela mu razderotine ušne školjke.

D.M. su drugovi odveli do Hitne pomoći u Tivtu gdje mu je pružena prva pomoć. Dječak je potom prebačen do kotorske bolnice gdje su mu ljekari sa pet šavova, ušili razderanu ušnu školjku i otpustili ga na kućno liječenje.

– Istragom smo pouzdano utvrdili da nije bilo nikakve druge grupe maloljetnika koji su navodno gađali palicom povrijeđenog dječaka, već da je njemu povrede nanio drug M.A. a sa kojim se prethodno ovaj sporečkao. Oni su se uplašili od nastalih posljedica povrijeđivanja D.M. i dogovorili da roditeljima ispričaju izmišljenu priču o tome da su ih navodno gađali neki drugi momci. O slučaju je obaviješten dežurni tužilac u Osnovnom državnom tušilaštvu u Kotoru koji se izjasnio da u radnjama M.A. nema elemenata krivičnog djela koje bi se gonilo po službenoj dužnosti jer je on povredu drugu nanio nehotice. U svakom slučaju, protiv M.A. će biti podnešena prekršajna prijava – kazao je večeras „Vijestima“ načelnik OB Tivat Dragan Kontić.

Izvor: Vijesti.me