Porto Novi
PREPORUKA SPORT

ATP KUP: Đoković pobijedio Andersona, Ćorić Tima

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković osvojio je drugi bod za Srbiju na novom takmičenju ATP kupu. On je pobijedio Kevina Andersona iz Južne Afrike 7:6, 7:6. Par Ćaćić i Troicki pobijedio je Klasena i Relofsea 6:3, 6:2 u dublu.
Borna Ćorić na senzacionalan način je donio drugi bod Hrvatskoj. On je pobijedio Dominika Tima iz Austrije 7:6, 2:6, 6:3. Dodig i Mektić pobijedili su Maraha i Melcera 7:6, 6:2 u dublu.
Roberto Bautista Agut osvojio je prvi bod za Španiju, pobjedom nad Aleksandreom Metrevelijem 6:0, 6:0. Rafael Nadal donio je Špancima drugi bod, pobjedom nad Nikolazom Basilašvilijem 6:3, 7:5. Karenjo-Busta i Felisijano Lopes pobijedili su Bakšija i Civadzea 6:3, 6:4 u dublu.
Srbija će u ponedjeljak igrati protiv Francuske koja je pobijedila Čile 2:1. Očekuju se zanimljivi mečevi. Lajović će od 8:30 sati igrati protiv Pera, a Đoković od 10 sati protiv Monfisa. Hrvatska će se suprotstaviti Poljacima (Čilić Majčržaku od ponoći, Ćorić Hurkaču, od 1:30 ujutru), a Španci Urugvaju (Bautista Agut igraće protiv Martina Kuevasa od 10:30 h, Nadal protiv Pabla Kuevasa od podne). Južna Afrika u ponedjeljak igraće protiv Čilea (Heris-Đari od 1 ujutru, Anderson-Garin od 2:30 ujutru), Japan protiv Gruzije (Soeda-Metreveli od od 3 ujutru, Nišioka-Basilašvili od 4:30 h ujutru), a Austrija protiv Argentine (Novak-Pelja od 7:30 h, Tim-Švarcman od 9 h).
B.R.