Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

CRNA GORA: Bogat novogodišnji program na trgovima

Foto: Freepik

Crna Gora važi za omiljenu novogodišnju destinaciju. Doček na trgovima prošle je godine ubilježio impozantnu brojku više od 42 hiljade posjetilaca.

Zemlja u kojoj su plaže i skijališta tako blizu, organizuje sve atraktivniji novogodišnji program. Bilo da ste ljubitelj planine ili morskog vazduha, čeka vas pregršt dešavanja za sve uzraste.

Kako bi vam olakšali organizaciju, donosimo Novogodišnji vodič kroz Crnu Goru. Iskoristite praznični odmor, odaberite nešto po svom ukusu i uđite u 2020. nasmijani, poručuju iz Nacionalne turističke organizacije.

Podgorica

Ove godine će vas dočekati sjajna energija, a uz muziku i druženje upoznaćete pravi podgorički duh. To znači da u Novu 2020. ulazite dobro raspoloženi, poručuju iz NTO.

Večeras na Trgu nezavisnosti goste dočekuju grupe ,,Neon”, ,,Letu štuke” i ,,Ničim izazvan”, a sjutra Marija Božović i band, Marko Louis i Darko Rundek sa ,,Ekipom”.

Bar

Praznični dani u Baru oduševiće i djecu. Tu će biti besplatno klizalište (20.12-20.01), turistički vozić Ćiro (30.12-01.01) i predstave.

Večeras će nastupiti grupa ,,Akademia” (22:00) i Haris Džinović (23:00), a sjutra Etno grupa „Zora“ (13:00), ,,Katapult” (22:00) i ,,Amadeus band” (23:00).

Tivat

Kad god da odete u Tivat u periodu od 25. novembra do 3. januara, dočekaće vas Zimska bajka: klizalište, gastro kućice, božićni sajmovi, humanitarni bazari, dječije predstave…, kažu iz NTO.

Večeras nastupaju ,,Lexington Band” i ,,Miligram” (22:30 h), sjutra Marija Šerifović i Saša Kovačević (22:30 h), a 2. januara Ana Stanić & Pop simfonija.

Budva

Večeras na glavnom trgu nastupaju ,,The Grupa”, Nevena Božović i Zdravko Čolić.

Nezaobilazno je okupljanje na prvoj novogodišnjoj kafi unutar starogradskih bedema, Ričardovoj glavi, Mogrenu, Vidikovcu, poručuju iz NTO.

Sjutra na glavnom gradskom trgu biće priređen tradicionalni popodnevni koncert klasične muzike sa Mediteranskim revijskim orkestrom, a uveče će nastupiti ,,Assa Voce”, Hari Mata Hari (21:00 h) i Ceca Ražnatović.

Osim dočeka na otvorenom, neke od najvećih zvijezda Balkana možete slušati i u hotelima ,,Budvanske rivijere”, preporuka je NTO.

U hotelu ,,Palas” večeras pjevaju Aco Pejović, Tijana Dapčević i ,,Hua Hua Band”, sjutra Nina Badrić, Aco Pejović i ,,Hua Hua Band”, a 2. januara Severina, ,,Dejan Petrović Big Band” i ,,Hua Hua Band”.

U hotelu ,,Splendid Conference & Spa Resort” večeras će nastupiti Neda Ukraden i ,,Igor Simić Band”, sjutra Neda Ukraden i Petar Grašo, 2. januara ,,Igor Simić Band”, a 3. januara Haris Džinović. Prateći orkestar svake večeri je ,,Orkestar Žutog Serhatlića”.

Kotor

Ljubitelji rok muzike nemaju dilemu. Svirke unutar srednjovjekovnih zidina su poseban ugođaj, a pravilo je da se ne propušta nijedna. Muzičari nerijetko ističu činjenicu da u Kotoru nastupaju samo izvođači koji drže do svog imena.

Kotorani ne prave pompu oko dočeka, a sve ispadne super. Karnevalskom gradu, naviklom na fešte, dobrog rasploženja ne manjka. Ukrasi, štandovi sa božićnim kolačima i kuvanim vinom upotpunjuju prazničnu atmosferu, kažu iz NTO.

Večeras na Trgu od oružja nastupaju ,,Lačni Franz” (21.30 h), ,,Partibrejkersi” (23.15 h) i ,,VIS Tetra” (1 h), a sjutra ,,Light Under the Black Mountain” (21 h), ,,Hladno pivo” (22.30 h) i Bajaga i Instruktori (00:15 h).

Herceg Novi

Grad od skalina turiste dočekuje bez predaha. More se još nije ni ohladilo, a Novljani su spremni za još jedan nezaboravan doček na platou ispred hotela ,,Igalo”. Grad je pripremio i iznenađenje za sve one koji rezervišu smještaj tokom novogodišnjih praznika u trajanju od (minimum) pet noći u vidu dva poklon izleta. Čekaju vas raznovrsne svirke i okićeni trgovi, a nemojte propustiti ispijanje prve kafe na terasi Gradske kafane i sladoled na Škveru, preporuka je NTO.

Večeras nastupaju ,,Neverne bebe”, a sjutra Haris Džinović.

Kolašin

Za sve one koji Novu godinu ipak ne mogu da zamisle bez snijega, tu je sjever Crne Gore. Novootvoreno skijalište ,,Kolašin 1600” je konkurentno popularnim ski centrima regiona, ali i šire. Zato, ljubitelji skijanja nemaju dilemu – Nova godina u planinskom gradiću sa modernim skijalištem (za koje će se tek čuti!) pun je pogodak, kažu iz NTO.

Kolašin ne organizuje doček na otvorenom, ali da slavlje ne izostane, pobrinuo se hotel ,,Bianca”. Novogodišnji paket aranžman uključuje polupansion, svečane večere sa muzičko-zabavnim programom i korišćenje Spa centra.

Večeras nastupaju Jadranka Barjaktarović i Bojan Delić, a sjutra Miroslav Ilić, Jadranka Barjaktarović i Bojan Delić.

B.R.