DRUŠTVO PREPORUKA

MINISTARSTVO PROSVJETE: Počinje gradnja vrtića u Herceg Novom

Ugovor sa izvođačem radova za faktički novi vrtić „Naša radost“ u Herceg Novom potpisala je danas ministarka ekonomije Dragica Sekulić, u prisustvu ministra prosvjete Damira Šehovića. Za izvođača je izabran konzorcijum JV Roaming Montenegro doo Nikšić, Mezon doo Danilovgrad i Si-ing doo Podgorica. Narednih nedjelja očekuje se početak totalne rekonstrukcije Vrtića, sa rokom završetka godinu dana. Vrijednost investicije je 2,4 miliona, a biće kapaciteta za oko 150 djece, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Ova totalna rekonstrukcija izvodi se kroz Program energetske efikasnosti u javnim zgradama sa Njemačkom razvojnom bankom, kojim koordinira Ministarstvo ekonomije, a najveći korisnik je Ministarstvo prosvjete i objekti obrazovanja.

U novom vrtiću, predviđeno je devet prostorija sa toaletima za boravak djece, tri kancelarije za upravu vrtića, kuhinjski blok, tehničke i pomoćne prostorije, multifunkcionalni hol, odnosno sala za fizičke aktivnosti, toalet za djecu sa posebnim potrebama, dvorište i parking prostor za zaposlene.

-Procijenjena vrijednost sa opremanjem je oko 2,4 miliona eura, od čega će radovi koštati oko 2,2 miliona, dok je za opremanje objekta dvorišnim mobilijarom predviđeno oko 200.000 eura – kazala je ministarka Sekulić.

Ministar Šehović rekao je da je ovo najznačajniji projekat u oblasti obrazovanja u Herceg Novom.

-Gradnja vrtića, koja počinje narednih nedjelja, zahtijevala je i prethodnu sanaciju klizišta na Savini, a vrijednost samo tih radova iznosila je 620.000 eura. Završetkom objekta, Herceg Novi će dobiti jedan od najljepših vrtića, a ovo je ujedno i najznačajniji projekat u oblasti obrazovanja u ovoj opštini. Najaviću i da nas upravo preko Programa energetske efikasnosti sa Njemačkom razvojnom bankom očekuju ubrzo totalne rekonstrukcije više obrazovnih objekata vrijedne više od 15 miliona eura – saopštio je ministar Šehović.

Prisutnima se obratio i predstavnik Izvođača Dalibor Milović, koji je poručio da će se radovi izvoditi odgovorno i kvalitetno.

Do sada je u okviru programa energetske efikasnosti sa Njemačkom razvojnom bankom izvršena rekonstrukcija i primjena mjera energetske efikasnosti u 33 obrazovne ustanove, a ukupna vrijednost uloženih sredstava u obrazovne ustanove iznosi 26 miliona eura.