Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

„ZA ODLIČAN PET“: Nagrada za profesoricu OŠ ,,Vuko Jovović” Veru Ljumović

Na konkursu „Za odličan 5“ koje je raspisalo Ministarstvo prosvjete za dodjelu nagrada iz Fonda za kvalitet i talente iz OŠ „Vuko Jovović“ iz Danilovgrada je nagrađena profesorica razredne nastave Vera Ljumović.Iz Uprave škole su  saopštili da je dobitnica nagrade studirala i završila Filozofski fakultet u Nikšiću, učiteljski odsjek kao jedna od najboljih studenata u svojoj generaciji. Svoju uspješnu prosvjetnu karijeru je započela u OŠ „Milosav Koljenšić“ na Glavi Zete, a nastavila u  OŠ „Vuko Jovović“ od 1995.godine. U svojoj dugogodišnjoj karijeri poznata je po profesionalnom i odgovornom odnosu prema radu. Kroz svoj veoma kreativno osmišljen pristup nastavi uspijeva da kod djece probudi želju za učenjem i novim saznanjima. Tu činjenicu dokazuju i izvedene generacije učenika, među kojima su mnogi već poznati i profesionalno ostvareni mladi ljudi.
Nastavnica Vera Ljumović kaže da je počastvovana ovom nagradom koja je potvrda da se uloženi trud vrednuje na pravi način i daje ogroman podsticaj i motivaciju za dalji rad.

-Ljubav prema svojoj profesiji i predan rad presudni su za postizanje dobrih rezultata.
Zahvaljujući velikom angažovanju direktorice škole Nataše Vuletić i njenih saradnica rad u školi se odvija u veoma prijatnom i inspirativnom ambijentu gdje učenici i nastavnici postižu zapažene rezultate u svim nastavnim i vannastavnim aktivnostima. U našoj školi vladaju dobri kolegijalni odnosi i saradnja sa roditeljima i lokalnom zajednicom se stalno unapređuje, što sve doprinosi stvaranju škole po mjeri učenika i nastavnika-kazala je Ljumović

Mn.M.