Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

SJEVERNA MAKEDONIJA: Glumici Silviji Stojanovskoj kućni pritvor zbog šverca droge

Foto: K. Popov

Makedonska glumica Silvija Stojanovska i muška osoba V.B. izvedeni su danas u 14.40 sati pred sudiju Nenada Saveskog za prethodni postupak Osnovnog krivičnog suda u Skoplju pod sumnjom da su pripadnici bande za šverc kokaina, objavio je portal Sakam da kažam.

Stojanovskoj je određen kućni pritvor, a muškarcu 30-dnevni zatvorski pritvor.

Agencija Makfaks je javila da je, kada je izvedena iz suda, na pitanja novinara da li je uhapšena na granici i da li je znala da Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi istragu protiv nje, rekla samo: ,,Bože, bože!”.

Po izvorima Televizije Telma, pri švercu 700 kilograma kokaina iz Španije, Stojanovska je omnogućila ,,logistiku” dvojici braće, makedonskim državljanima, od kojih jedan živi u Madridu, a drugi u Skoplju.

Prema nezvaničnim informacijama portala Sakam da kažam, njih dvoje privedeni su u koordinisanoj policijskoj istrazi tri države pod sumnjom za međunarodni šverc droge i nezakonite međunarodne transakcije. Ovaj slučaj vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju. Nadležni organi u ovom trenutku ne žele da govore o slučaju i najavljuju da će više informacija dati za dva do tri dana.

Za djelo za koju Stojanovsku sumnjiči to tužilaštvo predviđena je kazna od namanje pet godina zatvora.

Prema portalu Sakam da kažam, ta 59-godišnja pozorišna, filmska i televizijska glumica je članica ansambla Dramskog teatra u Skoplju, gdje je 2005. bila i direktorka.

Zadnju filmsku ulogu odigrala je u ostvarenju ,,Oslobađanje Skoplja” prije tri godine, a sada je dio domaće televizijske serije ,,Familija Markovski”.

B.R.