MODA PREPORUKA

LONDON: Mis svijeta je Toni-En Sing sa Jamajke

Foto: Miss World/Twitter

Mis svijeta je Toni-En Sing sa Jamajke, odluka je žirija danas u londonskoj ,,Eksel Areni”.
Prva pratilja je Francuskinja Ofeli Mezino, a druga Indijka Suman Ratansign Rao.

Foto: Miss World/Facebook

Predstavnica Crne Gore Mirjana Muratović nije se plasirala u ,,top 40”. Dalje nije prošla nijedna takmičarka iz regiona.
Mis Azije je Indijka Suman Ratansign Rao, mis Kariba je predstavnica Trinidada i Tobaga Tija Džejn La Šon Remi, mis Evrope je Francuskinja Ofeli Mezino, a mis Okeanije je predstavnica Kukovih Ostrva Tadžija Eikura Sahaj. Mis talenta je Jamajčanka Toni-En Sing koja se predstavila izvođenjem numere Vitni Hjuston ,,I Have Nothing”, a pobjednica projekta ,,Beauty with a Purpose” i Mis multimedija je Nepalka Anuška Šresta koja ima najviše pratilaca na društvenim mrežama, čime je veća vjerovatnoća da prenese poruku ljudima širom svijeta. Najbolja u sportu bila je predstavnica Britanskih Djevičanskih Ostrva Rikija Bratvejt. Najbolji top model među misicama je Nigerijka Njekači Daglas.
Prvo predstavljanje takmičarki na sceni bilo je u narodnoj nošnji, uz nacionalni ples. Iza njih na velikom bimu bili su zastava zemlje iz koje je dolazila predstavnica i njeno ime. To je naišlo na oduševljenje publike u sali.
Nakon toga, puno emocija izazvao je prilog pod nazivom ,,Beauty with a Purpose”, odnosno, ,,Ljepota sa ciljem” koja se odnosi na humanitarni rad organizacije Miss World, pobjednica ovog takmičenja, kao i samih takmičarki.
– Znam da je trebalo da dalje prođe vas pet, ali imamo iznenađenje. Prolazite sve, jer se našem žiriju svidio projekat svih vas – najavio je voditelj Piter Andre, a na licima deset finalistkinja ,,Beauty with a Purpose” vidio se šok.
Piter Andre otpjevao je potom numeru ,,Mysterious girl”, dok su takmičarke izlazile u pripijenim kostimima. Publika je bila na nogama, plesala i pjevala.
Misice su tokom boravka učestvovale i u čuvenoj debati na Univerzitetu Oksford gdje su govorile o ljepoti sa ciljem i o tome kako one mogu prenijeti svoju poruku putem te ljepote, te da biti lijep ne znači samo imati spoljašnju ljepotu.
Nakon toga, misice iz ,,top 40” u svečanim haljinama prošetali su uz nastup dua ,,Misunderstood”, a Lulu je onda sa bendom donijela duh Božića pjesmom ,,Run Run Rudolf”, a za kraj ostavila ,,Shout”.

Top pet (Foto: Miss World/Facebook)

,,Top 12” činili su Kenija, Nigerija, Brazil, Meksiko, Indija, Nepal, Filipini, Vijetnam, Jamajka, Francuska, Rusija i Kukova Ostrva. U ,,top pet” plasirale su se Nigerija, Brazil, Indija, Jamajka i Francuska.
Prije samog proglašenja pobjednice uslijedile su veličanstvene scene kada su se misice udružile u pjesmi ,,The World is Union” o tome što svijet može uraditi kada je ujedinjen. Sve misice mahale su zastavama svoje zemlje.
B.R.