ART PREPORUKA

ART: Preminuo glumac Deni Ajelo

Foto: MARTYN GOODACRE/GETTY IMAGES.

Američki glumac Deni Ajelo preminuo je u 87. godini u bolnici u Nju Džersiju, a tužnu vijest su potvrdili članovi porodice.
Glumac se iznenada razbolio, a vjeruje se da je umro od posljedica infekcije. Prema pisanju TMZ-a, preminuo je nedugo nakon što ga je porodica posjetila u ranim jutarnjim satima u četvrtak.

Ajelo se proslavio ulogama u filmovima ,,Učini pravu stvar” i “Kum 3”, a iza sebe je ostavio suprugu Sendi, s kojom je u braku bio od 1955. godine i njihovo troje djece.

U ,,Kumu” je glumio Tonija Rozata čiji je lik poznat po legendarnoj rečeni ,,Michael Corleone says hello!”. Za ulogu u filmu ,,Učini pravu stvar” bio je nominovan za Oskara za najbolju mušku sporednu ulogu.

Zapažene uloge odigrao je i u filmovima ,,Fort Apache the Bronx” s Polom Njumenom, ,,Bilo jednom u Americi””, ,,Ljubičasta ruža Kaira” te ,,Moonstruck” u kojem je glumio sa Šer.

Ajelo je glumio i na Brodveju, a ostvario je i pjevačku karijeru. Objavio je nekoliko muzičkih albuma među kojima i ,,Live from Atlantic City” 2008. godine.

Izvor: dnevnik.hr

kud duga