MAGAZIN PREPORUKA

ŠOUBIZ: Tejlor Svift je Billboardova žena decenije

Foto: Sami Drasin

Tejlor Svift prva je dobitnica nagrade Billboardova žena decenije.
Ona je važila za jednu od najuspješnijih umjetnica svih vremena tokom 2010-ih. Iako ima tek 30 godina, iza nje su brojna profesionalna dostignuća, uključujući pet najboljih albuma prema listi Billboard 200, pet singlova na broju jedan Billboardove Hot 100 liste, tri stadionske turneje širom svijeta i dvije nagrade Billboardova žena godine.
Pjevačici se, takođe, odaje čast i za angažman u zaštiti kreativnih prava, muzičkom obrazovanju, programima opismenjavanja, istraživanja raka, pružanje pomoći u katastrofama i podizanju inicijative Time's Up.
Svift uživa u slavi već pola života. Prvi album koji je nazvala po sebi objavila je sa 16 godina, a potom i sa 20 godina drugi album naziva ,,Fearless” za koji je osvojila gremija za najbolji album 2010. godine, što je učinilo najmlađom dobitnicom ove nagrade.
Kako su godine prilazile, Svift je naporno radila, što je danas čini jednom od najuspješnijih i najbogatijih pjevačica na svijetu. Ona je do sada prodala 37,3 miliona albuma, 95 puta pojavila se na prestižnoj muzičkoj listi Billboard Hot 100, osvojila je 23 Billboardova priznanja, 12 nagrada kantri muzičke asocijacije, deset gremija te odradila pet svjetskih turneja.
Album ,,Lover” objavljen je u avgustu ove godine, a donosi nešto drugačiju Svift. Pjevačica je i na ovom albumu pisala gotovo sve pjesme.
Ipak, pored slave, Svift se nedavno suočila sa neugodnom situacijom kada su joj menadžeri Skuter Braun i Skot Borketa zabranili da izvodi hitove sa svojih starih albuma. Naime, bivša diskografska kuća prodala je njene ranije pjesme bez upućivanja pjevačicu u kompletnu situaciju.
Svift se i pored ovih problema nastavila boriti te je nedavno najavila kako će sve stare pjesme ponovo snimiti.
– Postoji snaga u tome što pišete svoju muziku. Svake sedmice dobijam desetak zahtjeva za korištenje ,,Shake It Off” u reklami ili ,,Blank Space” u nekom trejleru filma, a svakom od njih kažem ,,ne”. Upravo razlog što ću snimati svoju muziku sljedeće godine je taj što želim da moja muzika živi i dalje. Želim da bude u filmovima, želim da bude u reklamama. Ali to želim samo ako je posjedujem – kazala je Svift za Billboard.
Kada bi se ponovo vratila u dvadesete godine, pjevačica ističe da ne bi ništa mijenjala.
– Sve bih učinio potpuno isto. Čak i zaista teške stvari koje sam prošla naučile su me stvarima koje nikada ne bih naučila ni na bilo koji drugi način. Zaista cijenim svoje iskustvo, uspone i padove – kazala je Svift.
Izvor: klix.ba