DRUŠTVO SLAJDER

NTO: Održana 15. dodjela godišnjih nagrada u turizmu „Wild Beauty Awards“

Pod pokroviteljstvom Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, održana je sinoć, 15. dodjela godišnjih nagrada u turizmu „Wild Beauty Awards 2019“ u hotelu „Hilton“ u Podgorici.

Svečanoj ceremoniji dodjele ovog prestižnog nacionalnog priznanja prisustvovali su Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik skupštine Crne Gore Ivan Brajović, potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović, guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić, predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović i brojne zvanice iz sektora turizma, kulturnog i javnog života.

Imajući u vidu predloge komisije za dodjelu nagrada koju čine predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, medija i turističke privrede, kao i predloge lokalnih turističkih organizacija i zainteresovane javnosti odluku o kategorijama i nagrađenima donio je Žiri za dodjelu “Wild Beauty Awards 2019”.

Žirijem je predsjedavao Damir Davidović, državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma, a članovi su bili: Željka Radak- Kukavičić, direktorica NTOCG, Ćazim Hodžić, direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, dr Ivo Županović, redovni profesor na fakultetu za biznis i hotelijerstvo i fakultet za saobraćaj, komunikaciju i logistiku u Budvi, Slađana Šoć, šefica kuhinje hotela ,,Hilton”, Podgorica, Srđan Bulatović, profesor gitare, Svetlana Popović Vujotić, novinarka RTCG i Sanja Golubović, urednica i novinarka.

Zbog velikog interesovanja za gastronomsku ponudu, ove godine je po prvi put formirana posebna komisija za nominacije u kategorji najbolji restoran. Komisijom je predsjedavao Svetozar Raspopović – Pop a ostali članovi su Sladjana Šoć šefica kuhinje hotela ,,Hilton” i zaštitno lice kampanje Dobro, Bolje, Domaće i Zeljko Knezović – šef kuhinje restorano Murano prošlogodinjeg dobitnika u ovoj kategoriji.

Ovom prilikom dodijeljeno je ukupno pet nagrada i pet priznanja pojedincima i organizacijama za izuzetan doprinos unapređenju kvaliteta turističke ponude u 2019. godini.

Dobitnici po kategorijama za nagrade i priznanja WBA 2019 su:

Nagrade WBA 2019:

 

  1. Hotel godine: „ Hotel Iberostar Heritage Grand Perast“
  2. Mali hotel godine: „Hotel Gradska“ Cetinje
  3. Restoran godine: „Meat“ Podgorica
  4. Plaža sezone: „Kamenovo Beach“ Budva
  5. Manifestacija godine: „Tivat World Music Festival“

This slideshow requires JavaScript.

Priznanja WBA 2019:

       1.Razvoj Agroturizma: Seosko domaćinstvo na Prokletijama „Samelova koliba“ Plav

       2. Jedinstveni turistički proizvod: Farma magaraca Martinići

       3.Doprinos razvoju turizma sjevera Crne Gore: „Skijališta Crne Gore“

       4.Afirmacija sportskog turizma: Multisport akademija Mayer

        5.Ostvareni rezultati na dalekom tržištu: turistička agencija „Fly Montenegro Travel“

This slideshow requires JavaScript.

Mn.M.

Foto: B. Šekularac

(Više fotografija u foto galeriji)