DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Kolovozi mokri, vidljivost smanjena

Saobraća se po mokrim kolovozima, na jugu pada kiša, a u sjevernim predjelima su zabilježene sniježne padavine. Mjestimično je smanjena vidljivost uslijed niske oblačnosti. Duž klisura i usjeka su učestali sitniji odroni. Apelujemo na vozače da voze oprezno i vožnju prilagode trenutnom stanju na putu i poštuju saobraćajne propise, naročito ograničenje brzine, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

U vremenskom periodu od 15.11.2019. godine do 31.03.2020. godine upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Zbog odrona obustavljen saobraćaj u mjestu Sokolovina na putnom pravcu Mojkovac-Đurđevića Tara.

Na magistralnom putu M-6, dionica Trubjela-Vilusi, u toku su radovi na rekonstrukciji puta. Obustava saobraćaja za sve vrste vozila su od 09.00 do12. 00 i od 14.00 do 16.00 sati. Van ovih termina, saobraćaj na mjestu izvođenja radova obavlja se naizmjenično jednom trakom.

Do 30.12.2019. godine, zbog izvođenja bušačko–minerskih radova u sklopu rekonstrukcije regionalnog puta R-3, dionica Pljevlja-Metaljka, doći će do potpune obustave saobraćaja u terminu od 09.00 do 11.00 i od 13.00 do 15.00 sati.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta Krstac-Ivanova korita, dionica Međuvršje–Ivanova korita, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i potpune obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 09.00 do 11.00 i od 15.00 do 17.00 sati.

Do 06.12.2019. godine, zbog izgradnje zidova (W12 I W15 K1) u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice–Jelovica, doći će do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila.

Do 30.12.2019. godine, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-21 Barski Most–Ribarevine, dionica obilaznica Bijelo Polje–Ribarevine, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a na snazi su povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

Zbog obavljanja istražnih radova na magistralnom putu M-2 dionica Bijelo Polje–Barski Most, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Do 03.12.2019. godine, zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu M-2 dionica Podgorica-Mioska, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 Debeli Brijeg–Herceg Novi, lokalitet Tatarbašča, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-23 Cerovice-Rogami, dionica Rogami–Spuž, odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije u zoni izvođenja radova.

Radi se na rekonstrukciji puta Dinoša–Cijevna Zatrijebačka a promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni i uvedena potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 12.30 do 15.30 sati.

Na magistralnom putu M-4 dionica Podgorica-Božaj, zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Tuzima, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.