BILI SMO MAGAZIN

KUĆA MODE I LJEPOTE ,,ZORAN”: Izabrana ,,prva brada Podgorice grada”, titula Nikoli Rajoviću

Titula ,,Prva brada Podgorice grada”, na takmičenju koje je danas organizovala Kuća mode i ljepote ,,Zoran” u Hard Rock Caffe-u u Podgorici, pripala je Nikoli Rajoviću.

Tu odluku donio je ženski žiri u sastavu Marija Božović, Mirjana Maja Popović, Tanja Dukić, Tatjana Vuksanović, Kristina Ilić i Milena Đergović.

Muški dio žirija, kojeg su činili Ivan Vukčević, Viktor Vukadinović, Saja Majstor, Dragan Marović i Alen Demirović, odlučili su o nosiocima ostalih titula. U kategoriji ,,Najduža brada” za pobjednika je proglašen Vladimir Iličković, koji je ujedno i vlasnik ,,Najdužih brkova”, a najbolju ,,Kocka bradu” ima Nikola Rajović.

Žiri je odlučio da nagradu za ,,Najbolji stajling” dodijeli Davoru Pejoviću, a titulu ,,Čudna brada” Vuku Radmanu. U kategoriji ,,Špic brada” trijumfovao je Dušan Tomić.

This slideshow requires JavaScript.

Kako je kazao Zoran Vukčević, ova manifestacija organizovana je po drugi put u Podgorici, u okviru akcije #MOVEmbar, a s ciljem podizanja svijesti o karcinomu prostate, testisa i mentalnom zdravlju muškaraca.

-Ovo takmičenje organizujemo sa ciljem da probudimo svijest o značaju brige o zdravlju, i tako podstaknemo redovnije preglede muškaraca. U tu svhu, u saradnji sa UNIQA-om i The Capital Plazom, organizovano je i predavanje doktora Vladimira Brajovića, uz slogan “Budi muškarac, preuzmi odgovornost za svoje zdravlje” – kazao je Zoran Vukčević.

Kako je dodao Vukčević, u takmičenju je učestvovalo više od 30 takmičara, i konkurencija je bila odlična.

-Poruka je da svi moramo redovno ići na preglede i širiti svijest o značaju prevencije i brige o zdravlju. Vjerujem da smo napravili dobar iskorak po pitanju podsticanja muškaraca da obave preglede i vode računa o zdravlju – poručio je Vukčević.

Predsjednik žirija, Alen Demirović, kazao je da je zadovoljan kako je proteklo takmičenje.

-Prezadovoljan sam kako je proteklo takmičenje. Učesnici su se dobro snašli s obzirom na to da nijesu imali detaljna uputstva. Neki su došli i sa neuređenim bradama, bilo je mnogo potencijala, pa vjerujem da će sljedeće godine poraditi još više na stajlingu – kazao je Demirović.

Kuća mode i ljepote ,,Zoran” takođe je danas, za sve ljubitelje „Barberske priče“, pripremila edukativni čas o šišanju brade i hair tattoo – u , koji su održali najpoznatiji frizeri iz regiona, kao i nosioci medalja sa brojnih svjetskih takmičenja na čelu sa Alenom Demirovićem.

Nikola Rajović, dobitnik titule ,,Prva brada Podgorice grada”, kazao je da nije očekivao da će dobiti najveći broj poena od ženskog žirija.

-Bila je jaka konkurencija, i nijesam očekivao pobjedu. Za izgled i njegu moje brade zaslužan je barber Veljo Stevanović. Bradu puštam već četiri – pet godina, i neophodno je dosta truda da bi se održavala. Reakcije žena na moju bradu su različite – rekao je Rajović.

Svim pobjednicima uručene su vrijedne nagrade. Kuća mode i ljepote ,,Zoran” dodijelila je zahvalnice za podršku i doprinos ovoj manifestaciji Milu Radonjiću, Ivanu Vukčeviću, Draganu Maroviću, Safetu Osmanovskom, Alenu Demiroviću, Mirzi Deliću, Viktoru Vukadinoviću, Rajku Nikoliću, Mariji Božović, Maji Popović, Marini Knežević, Tanji Dukić, Tatjani Vuksanović, Kristini Ilić i Mileni Đergović.

This slideshow requires JavaScript.

D.Markuš
Foto: B. Šekularac

.