DRUŠTVO PREPORUKA

GIMNAZIJA ,,SLOBODAN ŠKEROVIĆ”: Platforma za elektronsko učenje i promocija knjige „Pobjednici predrasuda”

Razvoj globalne mreže kao i internet tehnologije dopinijeli su stvaranju novih načina učenja, a savremeni trend je i učenje na daljinu. Gimnazija „Slobodan Škerović” je ušla u projekat „Platforma za elektronsko učenje“. Projekat podrazumijeva podizanje platforme i obuku profesora i učenika za njeno korišćenje. Platforma pruža dodatnu mogućnost profesorima da učenicima zadaje zadatke, testove za vježbanje, materijal za nastavu i pritom imaju mogućnost da prate i ocjenjuju rad učenika, da zadaju projekte na kojima bi učenici nesmetano radili i kad nisu zajedno u jednoj prostoriji. Učenici kroz platformu dobijaju mogućnost da na jednom mjestu imaju materijale i vježbe za sve predmete koje pohađaju u školi, da putem platforme razmjenjuje informacije i podatke s ostalim učesnicima (učenicima i profesorom), saopšteno je iz Gimnazije ,,Slobodan Škerović”.

Kako škola ima i sportska odjeljenja i sportiste u ostalim odjeljenjima, ovo je dobar vid učenja i praćenja nastave za učenike koji zbog sportskih obaveza duži vremenski preiod nisu u mogućnoti da prate nastavu u učionici, a profesorima se pruža mogućnost da imaju mentorski rad s određenim učenicima i van učionice.

U subotu 16. 11. 2019. godine prva grupa od 37 profesora prošla je obuku korišćenja platforme za elektronsko učenje, koju je održao profesor matematike i informatike Mladen Janković.

Promocija knjige Zorana Boškovića „Pobjednici predrasuda”

U srijedu, 20. novembra, u 18.30 sati, u biblioteci Gimnazije „Slobodan Škerović” biće održana promocija knjige Zorana Boškovića „Pobjednici predrasuda”. Pored autora, o knjizi će govoriti profesor Svetozar Bulatović i mr Željko Rutović, koji u svojoj recenziji knjige ističe: „Ova knjiga na vrlo jasan način pruža obuhvatnu preglednost istorije institucionalne organizacije vaspitanja, obrazovanja, habilitacije i rehabilitacije osoba sa smetnjama vida u Crnoj Gori.”, navodi se u saopštenju Gimnazije ,,Slobodan Škerović”.

Medijatorka je bibliotekarka Sanja Marjanović.