Porto Novi
ART PREPORUKA

MALAGA: Antonio Banderas otvorio sopstveno pozorište

Foto: Javier Salas

Glumac Antonio Banderas večeras je, premijernim izvođenjem mjuzikla ,,A Chorus Line”, u kojem i glumi, otvorio pozorište ,,Teatro del Soho” koje je osnovao u rodnoj Malagi. Komad je u potpunosti odigran na španskom jeziku, sa 26 glumaca i 22-članim orkestrom koji je uživo izvodio numere.

Više od 800 sjedišta, koliko ima ovaj teatar, bilo je ispunjeno.

Foto: Javier Salas

Banderas je kazao da je ova predstava posvećena neopjevanim herojima pozorišne industrije, anonimnim umjetnicima i njihovoj patnji iza scene.

– Mnogo požrtvovanosti i boli krije se iza toga ,,biti glumac/glumica”, ali postoje i noći slave – rekao je Banderas.

Foto: Javier Salas

Banderas u predstavi glumi koreografa i režisera Zaka. Predstavu je korežirao sa članicom prvobitne postave mjuzikla ,,A Chorus Line” Bajork Li koja je te 1975. godine tumačila Koni Vong.

Nakon ovoga, Banderas će sa predstavom gostovati u Bilbau, Barseloni i Madridu. Glumac se nada da će na kraju ovaj mjuzikl izvesti i na Brodveju.

U predstavi glumi još jedno dobro poznato lice crnogorskoj publici – Pablo Pujol (zelena majica) iz serije ,,Korak naprijed” (Foto: Javier Salas)

Dodaje da je u ovo pozorište investirao emocionalno i finansijski. On će u ,,Teatro del Soho” svake godine investirati više od 200.000 eura.

Za direktora pozorišta postavio je Ljusa Paskvala, ,,čovjeka koji mu je promijenio život” kada ga je uzeo pod svoje okrilje 1981. godine u madridskom nacionalnom teatru.

Foto: Javier Salas

Banderas (59) je sa 19 godina postao glumac Španskog nacionalnog pozorišta. Istakao se glumeći u filmovima reditelja Pedra Almodovara i u holivudskim ostvarenjima kao što su ,,Atentatori”, ,,Intervju s vampirom”, ,,Desperado”, ,,Filadelfija” i ,,Maska Zoroa”.

B.R.