Porto Novi
ART PREPORUKA

EVROVIZIJA: Predstavnici 41 zemlje u Roterdamu, bez Crne Gore

Foto: Eurovision

Izvođači 41 zemlje nastupiće na jubilarnom, 65. izdanju ,,Pjesme Evrovizije”, koje će 12, 14. i 16. maja naredne godine biti održano u Roterdamu, saopšteno je iz EBU.
Slogan je ,,Open Up” (Otvorite se) i ukazuje na otvaranje prema drugima, različitim mogućnostima, pričama i muzici drugih.
– Ne možemo da dočekamo da se ,,otvorimo” predstavnicima 41 zemlje u Roterdamu sljedeće godine. Uzbuđeni smo što će toliko javnih servisa predstaviti najbolje muzičke talente svojih nacija dok slavimo 65. ,,Pjesmu Evrovizije” – kazao je Jon Ola Sand.
Žrijeb za polufinalne večeri biće održan 28. januara u Roterdamu.
U ,,Ahoj areni”, 40 godina nakon što je Nizozemska bila domaćin, neće biti predstavnika Crne Gore, a Bugarska i Ukrajina se vraćaju nakon godine odsustva. Tu su još Albanija, Jermenija, Australija, Austrija, Azerbejdžan, Bjelorusija, Belgija, Hrvatska, Kipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Gruzija, Grčka, Island, Irska, Izrael, Italija, Letonija, Litvanija, Malta, Moldavija, Holandija, Sjeverna Makedonija, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunija, Rusija, San Marino, Srbija, Slovenija, Španija, Švedska, Švajcarska i Velika Britanija.
B.R.