MAGAZIN SLAJDER

NTO: Predstavljeni programi dočeka Nove godine u Crnoj Gori

Novogodišnja ponuda lokalnih turističkih organizacija Crne Gore, u organizaciji NTO, predstavljena je danas u ,,Atrio Concept Housu” u Podgorici.
Portparolka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Aleksandra Maksimović kazala je da je organizacija dočeka u Crnoj Gori nešto po čemu je naša zemlja prepoznata kao lider u regionu i samim tim, važan segment zimske turističke ponude.
– Iz godine u godinu, imamo sve bogatiji program, u okviru kojeg na gradskim trgovima duž primorja i u glavnom gradu, kao i u hotelima širom zemlje, nastupaju najveće zvijezde domaće i regionalne muzičke scene. Tu su i dodatni sadržaji kao što su božićni bazari, klizališta, animacija i predstave za najmlađe koji upotpunjuju prazničnu ponudu. Pored primorja i glavnog grada, crnogorski planinski centri su posebno atraktivna destinacija za novogodišnje praznike kojim se ujedno i obilježava početak zimske turističke sezone. Očekujemo da ćemo zadržati imidž destinacije najboljeg prazničnog provoda u regionu i rekordnom posjetom domaćih, gostiju iz regiona, ali i iz ostalih zemalja Evrope, zaokružiti ovu uspješnu turističku godinu i započeti novu – rekla je Maksimović.

Nina Pajović ispred Turističke organizacije Podgorice najavila je početak Prazničnog pazara manifestacijom ,,Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu” 6. decembra.
– Ono što bih izdvojila, jeste da Glavni grad obilježava 75 godina od rođenja, tako da će 19. decembar ove godine biti u znaku sedmodnevnog programa koji počinje 13. decembra manifestacijom ,,Podgorička noć” koja će prvi put biti organizovana na otvorenom, na Trgu nezavisnosti. Pored podgoričkih izvođača, imaćemo specijalne goste Anu Štajdohar sa bendom i ,,Mostar Sevdah Reunion”. Proslavu povodom 19. decembra zaključujemo 20. decembra koncertom Gibonnija – rekla je Pajović.
Za 31. decembar najavila je koncert grupa ,,Letu štuke” i ,,Ničim izazvan”, a za 1. januar Darka Rundeka i Marka Louisa.
– Sigurna sam da ćemo Podgoričkim prazničnim pazarom staviti pečat na više nego uspješnu 2019. godinu – istakla je Pajović.
Nakon nje, ponudu Bara predstavio je direktor TO Bara Emil Kukalj.
– Centralno mjesto i ove godine će biti Trg Vladimira i Kosare. U fokusu  su ostali veliki koncerti na trgu, ali imamo i poseban segment koji se odnosi na djecu, jer je, prije svega, Nova godina najviše njihov praznik – kazao je Kukalj.
Od 20. decembra do 20. januara biće otvoreno klizalište, čije će korišćenje biti besplatno. Najmlađi će imati priliku i da se provozaju popularnim turističkim vozićem ,,Ćirom” koji će saobraćati 30. i 31. decembra i 1. januara od 10 do 14 sati, a početna i završna stanica biće na početku šetališta kralja Nikole. Program će 30. decembra otvoriti Jutjuber Braco Gajić u 12 sati, u 22 sata nastupiće ,,Padrino bend”, u 23 sata ,,Tropico band”. Narednog dana, 31. decembra, u 12 sati biće odigrana dječja predstava ,,Novogodišnja čarolija”, u 22 h ,,Akademija band”, u 23 h Haris Džinović. Prvog januara program će poćeti u 13 sati koncertom etno grupe ,,Zora”, u 22 sata nastupiće ,,Katapult”, a u 23 h ,,Amadeus bend”.
Na Trgu Vladimira i Kosare biće organizovan Novogodišnji bazar gdje će biti predstavljeni tradicionalni proizvodi, suveniri i rukotvorine.
Tijana Kotarac predstavila je novogodišnju ponudu Turističke organizacije Budva.
Za 22. novembar najavila je nastup klape ,,Harmonija”, Gradske muzike i Dejana Cukića na glavnom gradskom trgu.
Petodnevna dešavanja počeće 28. decembra od 21 sat nastupima grupe ,,Krugovi u žitu”,,,Akademia & Gula” i ,,Psihomodo pop”. Narednog dana, 29. decembra, biće održan popodnevni koncert Lene Kovačević, a od 21 sat nastupiće Gradska muzika Budve, ,,Refugie Jesus & Apostols”, te Neno Belan. Sljedećeg dana, 30. decembra, biće organizovan popodnevni koncert gudačkog kvarteta ,,Lord of the strings”, a od 21 sat za DJ pult će se smjestiti Stevan Mandić, John K, Mahmut Orhan i ,,Offenbach”. Zatim, 31. decembra biće priređen popodnevni program za djecu, a od 21 sat nastupiće ,,The Grupa”, Nevena Božović i Zdravko Čolić, a 1. januara u 13 sati biće priređen koncert klasične muzike Mediteranskog revijalnog orkestra, od 21 sat klape ,,Assa Voce”, ,,Hari Mata Hari” i Ceca.
– Ono što je za Budvu karakteristično i što je izdvaja od drugih gradova je da veliki broj budvanskih hotelijera u svojim objektima ima organizovan novogodišnji doček – kazala je Kotarac.
Ona je izdvojila ponudu hotela ,,Splendid” u Bečićima, ,,Palas” u Petrovcu, zatim ,,Falkensteinera”, Melije”, te ,,Maestrala”, ,,Avale” i drugih.
Ove godine, najavila je Kotarac, TO Budva opredijeliće novogodišnje donacije važnim školskim i predškolskim ustanovama Budve, a one će biti uručene budvanskim vrtićima, Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju i NVO ,,Puževa kućica”. Besplatni paketići biće podijeljeni uz odgovarajući program i svoj predškolskoj i školskoj djeci Petrovca.
PR menadžer kompanije ,,Montenegro Stars Hotel Group” Maja Vukićević za MNE magazin predstavila je ponudu hotela ,,Splendid”.
– Četrnaesti put od otvaranja, hotel ,,Splendid” organizuje novogodišnje slavlje u hotelu po kojem je već postao prepoznat kao jedan od regionalnih lidera dobrog provoda. Ostali smo vjerni mediteranskom pop zvuku od kojeg ne odustajemo skoro deceniju i po, pa je takav bio izbor izvođača za ovu godinu. Goste će 31. decembra zabavljati Neda Ukraden, 1. januara Petar Grašo i 3. januara svoj tradicionalni koncert će izvesti Haris Džinović. U međuvremenu, od 2. do 4. januara, na bini glavnog restorana, smjenjivaće se popularni pop-rok bendovi, a posjetioci će moći da uživaju i u starogradskoj muzici za koju je već godinama u hotelu ,,Splendid” zadužen orkestar Žutog Serhatlića-kazala je Vukićević.

Dodala je da su se potrudili da  i cijenama budu atraktivni i konkurentni.

-Aranžman od četiri dana (tri noćenja), u čiju je cijenu uključena i cijena svečane novogodišnje večere, koštaće 370 eura, a svega 100 eura skuplji je šestodnevni aranžman (pet noćenja i svečana večera). Posebne programe osmislili smo u sklopu dnevne animacije gostiju. Po tome smo, takođe, poznati, s obzirom da se na brojnim scenama hotela mogu čuti zvuci raznih kamernih orkestara, izvođača crnogorske klasične muzike, ali biće tu i zvukova esid džeza, popularne muzike i nastupi klapa, te specifičnih ruskih i ukrajinskih tradicionalnih sastava, što će, vjerujem, obradovati sve goste hotela. Roditelji će posebno biti oduševljeni programom koji pripremamo za djecu koji je već godinama izuzetno atraktivan do te mjere da i njihovo slavlje, uz naše animatore i edukovane vaspitače, traje sve do ranih jutarnjih sati – najavila je Vukićević za MNE magazin.
,,Zimsku bajku 2020”, u saradnji TO Tivat sa partnerima Opštinom Tivat, Udruženjem ugostitelja i hotelijera Tivat, Porto Montenegrom, Lušticom Bay i kompanijom Brand New Tivat, predstavila je direktorica TO Tivat Gabrijela Glavočić.
Bajka će početi 25. novembra otvaranjem klizališta, uz koncert Nataše Bekvalac i ,,Magla banda”. Rivu Pine, kako je kazala Glavočić, pored klizališta, krasiće okićene gastro kućice, ,,dočaravajući prazničan duh sve do završetka Novogodišnjeg programa 3. januara”.
– U tim danima biće održani božićni sajmovi, humanitarni bazari, raznovrsni tematski sadržaji… cjelodnevna zabava za najmlađe uz ,,Čarobnu šumu”, dječju predstavu na ledu i tradicionalni koncert Leontine sa gostima, te brojne druge aktivnosti tivatske djece, djeci na dar – rekla je Glavočić.
Glavni novogodišnji program rezervisan je za 31. decembar 2019. godine i doček Nove godine uz koncert ,,Lexington Banda” i ,,Miligrama”, dok će 01. januara 2020. godine nastupiti Marija Šerifović i Saša Kovačević.
U ostalom dijelu programa goste u Tivtu će zabavljati ,,Van Gogh” 28. decembra, Vlatko Stefanovski i Bitoljski kamerni orkestar – NY Rock Symphony 29. decembra, Željko Bebek 30. decembra, a Ana Stanić & Pop simfonija 2. januara.
Direktorica TO Kotor Ana Nives Radović podsjetila je da Kotor već treću godinu zaredom u Novu godinu ulazi manifestacijom ,,Rock New Year”.

-Praznična atmosfera i programi počeće već 7. decembra. Svake subote tokom decembra na Trgu od oružja biće priređeni koncerti zabavne muzike, kao i drugi sadržaji zabavnog, umjetničkog i humanitarnog karaktera. Program će trajati 32 dana, uz manifestaciju ,,Od Božića do Božića” koja će početi 23. decembra koncertom Gradske muzike i uz bogat program završiti 8. januara. U međuvremenu, posjetioce očekuju brojni programi zabavne i klasične muzike, dječji nastupi i brojna gostovanja. U okviru manifestacije ,,Od Božića do Božića” je dječja Nova godina 30. decembra na Trgu od oružja, a nakon toga koncert grupe ,,Perper”. U okviru manifestacije ,,Rock New Year”, 31. decembar obilježiće koncerti grupa ,,Partibrejkers”, ,,Lačni Franz” i ,,VIS Tetra”. Prvog januara nastupaju ,,Bajaga”, ,,Hladno pivo” i ,,Light Under the Black Mountain”. Sve to biće praćeno brojnim drugim nastupima, manjim koncertima klasične muzike, kvarteta, trija, horova i tako dalje-kazala je Radović.

Direktorica TO Kotor ukazala je na to da se tokom prethodne Nove godine pokazalo da postoji interesovanje za Kotor u zimskim mjesecima, te da ovaj grad nije samo više destinacija za ljetnji odmor, već se brojni posjetioci raspituju za ovaj program.

Natalija Terzić ispred TO Herceg Novi predstavila je ponudu tog grada.
Program je, rekla je ona, prilagođen različitim ukusima. Tako će 30. decembra nastupiti Aleksandra Prijović, 31. decembra biće u 12 sati organizovana dječja Nova godina, uz predstavu ,,Čarobna knjiga”, dok će na bini ispred hotela ,,Igalo” od 21 sat nastupiti ,,Light Under the Black Mountain”, a nakon njih sastav ,,Neverne bebe”. Prvog januara nastupiće Haris Džinović i Milica Kaluđerović & Providence band.
Ona je napomenula da za goste koji bukiraju u nekom od hotela ili privatnom smještaju minimum pet noći, TO Herceg Novi omogućiće dvije ekskurzije, jednu u Kotor, Budvu i Tivat, a drugu u Dubrovnik.
– Ovo je samo početak velike zimske koncertne sezone, s obzirom da nas u februaru očekuje ,,Praznik mimoze” – rekla je Terzić.
Direktor JP ,,Skijalište Crne Gore” Miloš Popović najavio je otvaranje Sklijališta Kolašin 1600 14. decembra uz koncert Indire Forze (ex Colonia). Narednog dana za pult će stati DJ Proximus. Za 19. januar zakazana je manifestacija ,,Internacionalni dan snijega”, za 1. februar koncert Jelene Rozge, za 15. februar nastup Dženana Lončarevića, za 29. februar DJ X-Ox, za 1. mart koncert Željka Samardžića, a za 29. mart koncert ,,Lexington banda”.
Biće obezbijeđene i najpovoljnije cijene ski pasova u regionu.
B.R.
Foto: B. Šekularac