DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Mokri i klizavi kolovozi, smanjena vidljivost, učestali odroni

Saobraća se po mokrim i klizavim kolovozima i uz mjestimično smanjenu vidljivost. Učestali su odroni na putevima koji vode pored rijeka i kosina, a na pojedinim dionicama ima zaostale vode na kolovozu. Savjetujemo opreznu i pažljivu vožnju, prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima. Na putevima na kojima su u toku radovi, neophodna je dodatna pažnja i poštovanje postavljene signalizacije, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.
Zbog odrona, obustavljen je saobraćaj u mjestu Sokolovina, na putnom pravcu Mojkovac-Đurđevića Tara.
Na magistralnom putu M-6, dionica Trubjela-Vilusi, u toku su radovi na rekonstrukciji puta. Obustave saobraćaja za sve vrste vozila su u terminima od 9 do 12 i od 14 do 16 sati. Van ovih termina, saobraćaj se na mjestu izvođenja radova obavlja naizmjenično jednom trakom.
Privremeno se danas, u vremenskom intervalu od 5 do 6.30 sati, odobrava totalna obustava za sve vrste vozila na putnom pravcu Mateševo-Kolašin-Podgorica, zbog uklanjanja avio bombe.
Do 18. novembra, zbog izvođenja bušačko/minerskih radova u sklopu rekonstrukcije regionalnog puta R-3, dionica Pljevlja-Metaljka, odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 9 do 11 h i od 13 do 15 sati.
Do 15. novembra, zbog izvođenja asfalterskih radova na regionalnom putu R-20 Berane-Petnjica, lokalitet Budimlja-Groc, doći će do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 9 do 14 sati.
Do 1. decembra, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta Krstac-Ivanova Korita, dionica Međuvršje-Ivanova Korita, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 9 do 11 h i od 15 do 17 sati.
Do 6. decembra, zbog izgradnje zidova (W12 i W15 K1) na regionalnom putnom pravcu Berane-Kolašin, u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice-Jelovica, doći će do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila.
Do 30. decembra, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-21, Barski most-Ribarevine, dionica obilaznica Bijelo Polje-Ribarevine, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a na snazi su povremene obustave saobraćaja, ne duže od 15 minuta.
Na magistralnom putu M-18,Plužine-Šćepan Polje, lokalitet Brana HE Piva, zbog obavljanja radova, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni u intervalu od 7 do 18 sati.
Radi se na rekonstrukciji puta Dinoša-Cijevna Zatrijebačka, a promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni i uvedena potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 12.30 do 15.30 sati.
Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-23, Cerovo-Rogami, dionica Rogami-Spuž, odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije u zoni izvođenja radova.