ART PREPORUKA

VIDEO: Novi singl i spot Boža Bulatovića ,,Tebi dužan“

Kao što je najavio prilikom objavljivanja singla i spota “Istina o Mare”, gotovo nakon godinu dana, pjesma Boža Bulatovića “Tebi dužan “ sa pratećim video spotom dostupna je slušaocima, tv stanicama u regionu.

Božo objašnjava zašto je čekao ovoliko da objavi novi singl.

-Ova pjesma ima poseban značaj, nosi posebnu emociju, zato ze zove kako se zove. Mogu reći od kad se bavim muzikom imao sam tu želju da posvetim pjesmu najbezbrižnijim godinama, najdivnijim uspomenama u rodnom Nikšiću i mojim Humcima. Želio sam takvu pjesmu gdje ni jednom neću izgovoriti ime grada a da svaka riječ jasno asocira na moj rodni grad – rekao je Bulatović

Aranžman za pjesmu je radio blizak saradnik Igor Perović, bas gitaru je odsvirao Duško Mandić, trubu Stefan Bjeletić, gitare Miha Radonjić, prateće vokale Vjera Nikolić, a snimano je studiju “M “ kod Mihe u Podgorici. Mastering pjesme radio je Oliver Jovanović u studiju “O” u Beogradu.

-Spot je sniman u Nikšiću i Humcima ali nisam želio da radim razglednicu grada već svoje stihove da ispratim snimcima koje će mnoge vratiti u prošlo vrijeme sa velikom sjetom kao što se i meni desi kad pomislim na to vrijeme. Posebnu zahvalnost dugujem RTCG koji su mi ustupili arhivske snimke Nikšića iz daleke 1955. godine, koji su bili ključni da se opredijelim da spot bude crno –bijeli – kaže Bulatović.

Snimatelj i reditelj spota je Predrag Njunjić – Bat, za snimke dronom bio je zadužen Miloš Todorović a montažu je radila Dragana Simanić.

-Dok smo snimali spot sreo sam moje komšije, a neke od njih nisam vidio više od 30 godina tako da je tokom snimanja bilo puno emotivnih susreta i fotografija koje će ostati za moju privatni arhivu. Realizacijom cijele ove priče ostvario sam još jedan svoj san da imam pjesmu i spot za godine i dane bezbrižnosti i da nisam zaboravio gdje sam rođen – priča Bulatović.

On najavljuje da je sljedeći singl pjesma iz filma koji je gledao kao mali.

-Dobio sa dozvolu od autora iz Hrvatske da to uradim kako sam ja zamislio. Mogu još samo reći da se pjesma tekstom i zvukom uklapa u vrijeme “Novog vala”, siguran sam da će možda otvoriti prostor da ugostim neku estradnu damu čije će vam ime biti jako poznato… Do tad, hajde da slušamo i gledamo “Tebi dužan” – poručuje Bulatović.

 

 

kud duga