MODA PREPORUKA

MODA: Master fashion week Montenegro od 18. do 20. novembra

Internacionalna smotra mode i dizajna ,,Master fashion week Montenegro XXVI” biće održan od 18. do 20. novembra u Event centru Imanja Knjaz u Podgorici.
Kolekcije će prvog dana, 18. novembra, pod nazivom ,,Dolce Gusto Fashion Day”, od 20:30 sati prikazati Milena Vujačić, koja će i otvoriti nedjelju mode, modna kuća iz Istanbula ,,Joy Miss”, te srbijanski dizajneri Ana Vasiljević Čelar i Boško Jakovljević, ,,Enrico Marinelli” iz Italije, kao i Mirjana Šarac iz Podgorice, koja će predstaviti dječiju kolekciju. U muzičkom dijelu u okviru revije nastupiće ovogodišnja predstavnica Srbije na ,,Eurosongu” Nevena Božović. Oficijelna šminka je ,,Farmasi”. After party je u kafeu ,,Elite”.
Druge večeri, 19. novembra, takođe od 20:30 sati, u okviru „Obuća Minja Fashion Daya“, kolekcije će predstaviti  Marina Banović, ,,Atelier Simone by Ana Simone” iz Beograda, Fashion store VENS sa gošćom iznenađenja, dizajnerka iz Nikšića Lidija Burić i pobjednica Evropskog modnog festivala iz Italije Mariarosaria Venditto. Oficijelna šminka je ,,Anja Cosmetics”. After party je u cafe bistro clubu ,,Loft”.
Završne večeri, 20. novembra, od 20:30 sati, u sklopu „Mercedes-Benz Fashion Daya“, učestvuju Isidora Ceković, Maja Velemirov, Bojana Čelebić, Mirjana Šarac, dok će manifestaciju zatvoriti Milena Đurić, koja, kako kažu organizatori, se poslije dvije godine vraća na crnogorsku nedjelju mode revijom koja nikog neće ostaviti ravnodušnim. Oficijelna šminka ove večeri je ,,Paese”. After party je u club&Restaurantu ,,100 manira”.
,,Master fashion week Montenegro XXVI”, u organizaciji Nacionalne modne komore Crne Gore, podržan je od Melia Budva-Petrovac. Generalni partner je kompanija Master Inženjering koja gradi Master kvart u Podgorici, uz slogan ,,Čuvajmo prirodu’’, kako glasi reklamna kampanja ove modne manifestacije u medijima.
Zaštitna lica manifestacije ,,Master Fashion Week Montenegro XXVI“ su Milena Mačić, Balša Zajić i Milica Mijanović. Naslovnu fotografiju radio je Aleksandar Jaredić, vizuelno rješenje smjer modni dizajn UDG, Grafika Ranko Todorović, šminku Marija Ivanović Šuković, frizure Zoran, outfit – manekenke Maja Velemirov, maneken Mirjana Šarac. Oficijelna frizura crnogorske nedjelje mode je Kuća mode i ljepote ,,Zoran“. Oficijelni fotografi su Anes Lekić, Blacky foto, Nikola Pejović i Filip Roganović. Glavni medijski sponzori su FOS Media, Pink M, A1, Drugačija radio stanica, Gracija, MNE magazin i Exclusive Montenegro.
B.R.