ART PREPORUKA

GIMNAZIJA ,,SLOBODAN ŠKEROVIĆ”: Aplauz za predstavu na italijanskom jeziku ,,Oči ranjene srne”

Povodom obilježavanja XIX sedmice italijanskog jezika u svijetu, koja je ove godine posvećena italijanskom jeziku kao jeziku pozorišta, u svečanoj sali Gimnazije „Slobodan Škerović” sinoć je izvedena predstava na italijanskom jeziku „Oči ranjene srne”.
Učenici Gimnazije i njihove profesorice italijanskog jezika Milica Usančević i Marija Kopitović, uz svesrdnu podršku profesorice Tereze Albano, priredili su gostima, među kojima je bio i italijanski ambasador Nj. E. Luka Zelioli, pravi umjetnički doživljaj. Učenici Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić ”, kao muzička pratnja, doprinijeli su kompletnom pozitivnom utisku, saopšteno je iz Gimnazije ,,Slobodan Škerović”.

This slideshow requires JavaScript.

Ideja vodilja je tekst italijanske autorke Delfine Dući, koja je brojna djela posvetila italijanskoj kraljici Jeleni Savojskoj, kćerki kralja Nikole i kraljice Milene Petrović. Oslanjajući se na odlomke iz najnovijeg djela Delfine Dući, na neke istorijske dokumente i na dirljivi tekst Rosande Vlahović, poznate prevoditeljke, ova predstava je, prije svega, omaž zajedničkoj istoriji dvije zemlje.
Projekat je pomogla Ambasada Italije u Podgorici, pa je druženje nastavljeno uz odabrane italijanske specijalitete.

This slideshow requires JavaScript.

kud duga