MAGAZIN PREPORUKA

PODGORICA: Izbor za Miss i Mistera djece i omladine s Daunovim sindromom 26. oktobra

U Podgorici će u subotu, 26. oktobra, u hotelu Ramada  biti upriličen ,,Izbor za Miss i Mistera djece i omladine sa Daunovim sindromom”, sa početkom u 20 sati. Organizatorke Projekta su bivša Miss Crne Gore Nikolina Lončar, i predsjednica udruženja ,,Ljubav za ljubav” Sara Prelević.

-Nakon prvog uspješnog projekta predsjednice udruženja ,,Ljubav za ljubav” Sare Prelević, pod nazivom ,,Professional make  up artist”, a koji je omogućio djevojkama za Daunovim sindromom da pohađaju kurs profesionalnog šminkanja, i to umijeće pokažu u Istanbulu i osvoje prvo mjesto, odlučile smo da zajedno realizujemo, drugi put po redu, projekat ovog tipa – kazale su organizatorke.

Udruženje ,,Ljubav za ljubav” osnovano je 28. februara ove godine, i to je prvo udruženje za djecu i omladinu sa Daunovim sindromom u Crnoj Gori koje služi za poboljšanje položaja i inkluzije djece i omladine sa Daunovim sindromom.

-Ovaj projekat namijenjen je poboljšanju vidljivosti djece i omladine sa Daunovim sindomom, kako kod nas u Crnoj Gori, tako i u čitavom regionu, kako bi poboljšali saradnju sa drugim državama i imali različita iskustva i samim tim dali satisfakciju i šansu našoj djeci i omladini da se čine korisnima u našem društvu i okruženju – kažu organizatorke.

U Projekat će biti uključena i djeca iz Dječijeg doma “Mladost” u Bijeloj, koja će biti gosti i učesnici humanitarne revije.

Za šminku i frizuru učesnika pobrinuće se Kuća mode i ljepote Zoran, i Ljubica Vukčević.

-Do sada imamo oko 30 prijavljenih učesnika, i svakom od njih će biti obezbijeđen smještaj i hrana, kao i za njihove pratioce- navode organizatorke.

Ovaj Izbor za Miss/ Mistera djece i omladine sa Daunovim sindromom organizuje se prvi put u regionu. Stručni žiri će odabrati pobjednika, i dodijeliti nagrade, a događaj će biti upotpunjen zabavno – muzičkim programom. Program će voditi jedna od organizatorki događaja, bivša Miss Crne Gore, novinarka Nikolina Lončar.

-Posebna nam je čast da najavimo specijalne goste iz Banjaluke, iz ,,Daunov sindrom centra”, koji će te večeri premijerno izvesti kratku pozorišnu predstavu pod nazivom ,,Neki novi Brodvej”- zaključuju organizatorke.

 

Mn.M.