DRUŠTVO PREPORUKA

NVO IZVOR ŽIVOTA: Dječaku Viktoru potreban novac za liječenje

Porodici Radulović potrebna je pomoć za liječenje dječaka Viktora koji ima velikih problema sa bubrezima, saopštili su iz NVO Izvor života.

Porodica živi u Nikšiću u teškim uslovima. Igor i Ana imaju troje djece i žive u trošnjoj kući u selu Šume, koju im je uz minimalnu nadoknadu i uz obavezu da plaćaju dažbine, ustupila rođaka.

-Igor je invalid jer nema lijevu šaku pa samim tim ne može naći zaposlenje koje bi mnogo pomoglo ovoj porodici. I da nevolja nikad ne dolazi sama dokaz je i ova porodica. Naime, njihov drugi sin Viktor, lijepo i nasmijano dijete, ima velikih problema sa bubrezima pa je zbog toga i operisan. Viktoru je potrebno dalje liječenje u Zagrebu za šta roditelji nemaju sredstava, s obzirom na to da žive od socijalne pomoći. Viktorovo liječenje koštaće oko 3.000 eura sa troškovima puta, i za ovu porodicu to je nedostižan iznos – navode iz ove NVO.

Takođe, kako ističu, zbog Viktorovog lošeg zdrastvenog stanja porodici je potrebno da što prije obezbijede sanitarni čvor kojeg kuća nema.

Igor je, radeći privatno i pored toga sto nema šaku, uspio da ozida dodatnu prostoriju ali za ostalo nema sredstava.

-Mi pozivamo sve ljude dobre volje i privrednike, da nam pomognu da Viktor pođe na liječenje i kao zdrav dječak nastavi svoje djetinjstvo. Takođe, molimo sve privrednike da pomognu u materijalu kako bi se završilo kupatilo koje bi olakšalo život  porodici i malenom Viktoru. Zajedno možemo mnogo i vjerujem da ćemo i ovog puta uspjeti – navode iz ove NVO.