MODA PREPORUKA

MONTENEGRO FASHION WEEK OD 18. DO 2O. NOVEMBRA: ,,Čuvajmo planetu i kroz modu”

,,Čuvajmo planetu i kroz modu”-slogan je nove kampanje koja najavljuje uzbudljivu sezonu. Predstavljanjem nove službene kampanje, nedelja mode Montenegro Fashion Week donosi najbolje od crnogorske modne scene. A ove sezone  poruka ,,Save the Planet” službeni je uvod za mnogobrojna dešavanja od 18. do 20. novembra 2019. godine,na Event centru Imanje Knjaz.
Moda kao društveni refleks i ekspresija vlastitog stava u modernom društvu smatra se snažnim kanalom komunikacije. Ona ohrabruje i podstiče, mijenja percepciju i time oblikuje trendove i utiče na svijest ljudi, ovog puta kroz  poruku o očuvanju prirode i planete. Ova prestižna modna manifestacija okuplja već dugi niz godina najznačajnija imena iz svijeta mode, dajući na taj način veliki doprinos afirmaciji domaće modne scene kod nas i u svijetu.
Fashion Week Montenegro ove jeseni predstaviće publici najnovije kolekcije domaćih i inostranih modnih dizajnera. Ovo će biti najveći broj prijavljenih učesnika do sada.Nedelju mode će otvoriti Milena Vujačić Atelier,a zatvoriće je Milena Đurđić. Svoje kolekcije prikazaće i Ana Vasiljević, modna kuća Joy Miss, Lidija Burić, Enrico Marineli, Mirjana Šarac dječiju i kolekciju za odrasle, Marina Banović- Džuver, Maria Rosaria Venditto, pobjednica Evropskog modnog festivala , Vens Fashion Store, Boško Jakovljević, Bojana Čelebić, Isidora Ceković, Maja Velemirov i Atelier Anna Simone.
Sve tri večeri biće organizovane na Event centru Imanje Knjaz, a u okviru nedelje mode organizator najavljuje da će održati jedan modni seminar na kojem će se voditi diskusija i predavanje o modi, i uticaju mode na savremeni život, kao i o prednostima i manama koje nosi ova industrija.

 Mn.M.

Foto: Anes Lekić