DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Parking ispred šoping mola Delta City biće besplatan nedjeljom

Tržni centar Delta City neće naplaćivati parking neradnom nedjeljom, počev od 20. oktobra, potvrdili su u tom šoping molu.

Oni su posjetioce obavijestili da će tržni centar, usljed početka primjene nove zakonske odredbe, raditi po ustaljenom radnom vremenu, ali će biti zatvoreni butici.

-Objekti koji će raditi nedjeljom su bioskop, ugostiteljski objekti, mobilni operatori, igraonica, cvjećara, banke, hemijska čistiona, kozmetički salon, apoteka, pojedini štandovi, kao i ostale djelatnosti uslužnog karaktera. Tokom primjene ovog zakona, parking će nedjeljom biti besplatan – navodi se u obavještenju, koje je već istaknuto na ulaznim vratima Delte.

Naplata parkiranja počela je u avgustu i bila je nužna, kako su ranije kazali u Delti, zbog velike količine automobila i zbog širenja naselja oko šoping mola.

-Naplata parkinga je poslovna odluka kojom želimo da obezbijedimo dovoljno prostora za parkiranje posjetiocima iz Podgorice, cijele Crne Gore, ali i regiona. Dobro je poznato da u danima vikenda imamo veliki broj autobusa, što sa primorja, što iz susjedne Albanije. Naselja oko šoping mola se šire velikom brzinom, a građani automobile ostavljaju danima, pa i mjesecima. To onemogućava posjetioce da nađu mjesto i obave kupovinu – kazali su ranije u Delti.

Prvih pola sata parkiranja za posjetioce je besplatno, dok cijena po započetom satu iznosi 40 centi.

Zaposleni u ovom tržnom centru, parking ispred šoping mola plaćaju 30 eura na mjesečnom nivou.

 

Izvor: Dnevne novine