DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Doktorka spasila život jednogodišnjem djetetu

U Domu zdravlja na Starom aerodromu u Podgorici, prije nekoliko dana dovedeno je jednogodišnje dijete koje nije davalo znake života. Nadljudskim naporima pedijatrica dr Alma Hajdarpašić Drešević, uspješno je obavila reanimaciju i spasila život djetetu.

-Kako svakodnevno čitamo kritike o našim doktorima, moram sa vama da podijelim jednu pozitivnu vijest – podvig naše izabrane pedijatrice dr Alme Hajdarpašić Drešević. U četvrtak veče, kontrolni pregled moje ćerke u Domu zdravlja na Starom aerodromu je prekinula uplakana majka držeći u naručju svoje jednogodišnje dijete koje nije davalo znakove života – piše u objavi na Fejsbuk grupi Podgorički vremeplov.

Kako navodi, dijete se ugušilo pionom društvene igre i bilo je klinički mrtvo – nije disalo, niti je bilo otkucaja srca.

-Naša doktorica je očajnički pokušavala da izvadi strano tijelo iz grla djeteta i u tome je uspjela. Sama pristupa reanimaciji, tj. masaži srca i vještačkom disanju, metodom usta na usta, djetetu kojem su usta krvava – jer Dom zdravlja nema potrebne instrumente da to uradi na drugi način. Samo zahvaljujući njenoj prisebnosti, dijete je vraćeno u život. Hitna pomoć koja je stigla par minuta poslije toga je odvela dijete na intezivnu i danas saznajem da je stabilno i nije životno ugroženo. Ne znam da li će imati manje ili veće posljedice zbog vremena provedenog bez vazduha, ali je dijete živo. Sve pohvale za našu savršenu pedijatricu. O ovome ne pišu ni roditelji djeteta, niti portali i osjećala sam potrebu da sa drugima podijelim njen nadjljudski podvig – navodi se u objavi Podgoričkog vremeplova.