DRUŠTVO PREPORUKA

JU OŠ ,,VUKO JOVOVIĆ” DANILOVGRAD: Sportom i naukom do novih vještina i saznanja

Prva nedjelja oktobra u OŠ „Vuko Jovović“ u Danilovgradu je obilježena brojnim aktivnostima. Povodom Dana učitelja učiteljice Lidija Roganović i Sanja Perović upoznale su svoje đake sa ljepotom i izazovima ove profesije kroz niz zanimljivih aktivnosti i razgovora sa Milevom Antović i Rajkom Abramović, nastavnicama u penziji. Čitavoj aktivnosti pridružili su se učenici i roditelji odjeljenja I3, učiteljice Biljana Bojanić, i II2, učiteljice Sonja Brestovac, izrađujući zanimljive kreacije i lijepo osmišljen materijal posvećen obilježavanju ovog značajnog datuma.

Uslijedile su brojne edukativne aktivnosti  povodom „Otvorenih dana nauke“. Najmlađi učenici su posjetili Kuću meda i Zavičajni muzej u Danilovgradu, dok su učenici starijih razreda prisustvovali nizu prezentacija na temu sunčevog sistema i kosmosa koje su pripremili profesori istorije i geografije, Vladimir Bečanović i Nikola Vukićević.

Ove teme su kod đaka probudile interesovanje koje se manifestovalo mnoštvom radoznalih pitanja. Đaci su takođe imali priliku da prisustvuju radionicama gdje su stekli nova saznanja iz oblasti robotike, tehnologije i umjetnosti. Ovaj dan je takođe obilježen i izložbom literarnih i likovnih radova povodom Dječije nedjelje, organizovanom od strane nastavnica Vanje Ivanović i Milke Perović.

Povodom ,,Sportskog dana” su organizovane sportske aktivnosti, utakmice i takmičenja koja su doprinijela razvijanju sportskog i timskog duha. U skladu sa tim, ekipa RTCG je istog dana razgovarala sa direktoricom škole, Natašom Vuletić, i učenicima na temu prehrambenih navika i promocija zdravih stilova života, u okviru programa „Šeme za škole“.

Ovim programom je predviđeno da zdrava hrana poput voća, povrća i mliječnih proizvoda bude obezbijeđena jednom nedjeljno svim učenicima od I do V razreda. U cilju promocije zdravih stilova života, biće organizovane i radionice na temu zdrave ishrane, gostovanja nutricionista i posjete raznim poloprivrednim gazdinstvima.

Mn.M.