DRUŠTVO PREPORUKA

NTO: Ukrajinski portal objavio afirmativni članak o Crnoj Gori

Na jednom od najčitanijih portala u Ukrajini, “Obozrevatelj“, objavljen je afirmativni članak o Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji.

U članku se preporučuje čitaocima da posjetite Crnu Goru jer će u suprotnom propustiti da vide osmo čudo svijeta.

-Boraveći tamo, ubjedićete se da raj zaista postoji i mnogo je bliže nego što izgleda -navodi autor teksta i dalje opisuje destinacije koje treba posjetiti u Crnoj Gori.

Destinacije koje se preporučuju u članku su i Sveti Stefan kao čudo prirode sa najljepšim mjestom za „selfi“, Njeguši za one koji radije preferiraju da umjesto magneta kao suvenir ponesu tradicionalni crnogorski domaći proizvod i Glavni grad Podgorica koji ostavlja utisak smirenosti koji nije uobičajen za glavne gradove.

-Kotor je brat Venecije, šetajući uskim ulicama starog grada osjetićete duh starih vremena. Dok pijete kafu na nekom od trgova, čuju se crkvena zvona kao na Trgu Svetog Marka u Veneciji. Bez obzira na te sličnosti, Kotor ima svojih draži koje nećete naći nigdje na svijetu – navodi se u tekstu.

Zatim autor opisuje Perast kao rajsko mjesto koje se sakrilo između planina i mora i da se tu mogu naći najljepši pejzaži za ljubitelje fotografije.

U nastavku članka autor opisuje Tivat kao romantični srednjovjekovni grad koji predstavlja moderan centar.

-Dok setate kroz Porto Montenegro, osjetićete se kao da ste u Monaku ili Nici -navodi se u tekstu.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore podržala je posjetu predstavnika portala “Obozrevatelj“, koji su tokom boravka u Crnoj Gori početkom oktobra imali priliku da se upoznaju sa prirodnim i kulturnim znamenitostima.