DRUŠTVO PREPORUKA

MP: Glumac Andrija Milošević podržao kampanju ,,Za odličan 5”


Fond za kvalitet i talente i kampanja ,,Za odličan 5” dobili su podršku i od proslavljenog glumca i voditelja Andrije Miloševića.
U video-poruci koju je snimio kako bi podstakao prijavu na konkurs Ministarstva prosvjete za dodjelu nagrada učenicima i nastavnicima iz Fonda za kvalitet i talente, Andrija je naglasio važnost podsticanja talenata na sistemski način, što je postignuto upravo osnivanjem Fonda.
Kao jedan od glumaca sa značajnom glumačkom i voditeljskom karijerom, Andrija je poslao poruku da samo predan rad i posvećenost vode ka profesionalizmu, koji nam je sada, kako je rekao, najpotrebniji. Ali na tom putu, kako je naglasio, važna je podrška porodice i države.
– Profesionalizam je ono što je nama sada neophodno. Da bi se to ostvarilo, morate imati podršku, ne samo porodice, već i zemlje u kojoj živite. Zato je ovaj Fond rijedak primjer da se na ovakav način, sa ovolikim sredstvima mladi ljudi pomažu – rekao je Andrija.
On je pozdravio inicijativu Ministarstva prosvjete, te poželio da Fond dugo traje i bude pozitivan primjer društvu, a mladim ljudima poručio da vrijedno rade na razvijanju svojih talenata.
– Zašto treba podržati i zašto ja podržavam Fond za kvalitet i talente? Zato što talentovane mlade ljude treba prepoznati i treba im dati podršku, kako bi oni u budućnosti mogli da doprinesu ličnom razvoju, prije svega, a onda i društvu u kom živimo – istakao je on.
Mladim ljudima poručio je da sve svoje talente moraju da valorizuju, a oni se valorizovati mogu samo ako radite.
Pored Andrije Miloševića u Kampanju su se uključile brojne poznate ličnosti iz svijeta sporta i kulture: Katarina Bulatović – sportistkinja, Momčilo Zeković – pisac i kompozitor, Bojana Bojović-Golijanin – urednica jutarnjeg programa TV Vijesti, Marija Marković – urednica jutarnjeg programa TVCG, Radmila Stupar-Đurišić – psihološkinja, Branka Femić-Šćekić – glumica, Iris Polumenta – urednica na Prva TV, Darko Vukčević – direktor škole ,,Sergije Stanić”, Irena Madžgalj – učenica i prošlogodišnja dobitnica nagrade iz Fonda. Poruke su poslali i resorsni ministar dr Damir Šehović i predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević.
Kampanja ,,Za odličan 5” ima za cilj da privuče što više učenika i nastavnika da se prijave na konkurs za raspodjelu novca iz Fonda za kvalitet i talente najboljim đacima i nastavnicima. U Fondu ima novca za oko 500 najboljih, a nagrade će u prosjeku iznositi 1.000 eura, dok će pojedine ići i do 2.000 eura. Konkurs će trajati do kraja oktobra, a odluka o nagrađenima biće donijeta najkasnije do kraja novembra.