Porto Novi
PREPORUKA SPORT

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020: Poraz Crne Gore, pobjeda Srbije, rasizam u Sofiji

Foto: FSCG

Seniorska reprezentacija Crne Gore poražena je od Kosova 2:0 na stadionu „Fadilj Vokri“ u Prištini u sedmom kolu kvalifikacija za plasman na EURO 2020. Golove su postigli Rahmani u desetom i Murići u 35. minutu.
Intoniranje crnogorske himne, kako prenose ,,Vijesti”, pratili su sporadični zvižduci navijača Kosova, ali su na kraju dominirali aplauzi. Kasnije su se, neposredno prije prvog gola Kosova, crnogorski navijači sukobili sa redarima i obezbjeđenjem na stadionu, ali se sve nakon nekoliko minuta smirilo, jer je na tribine sa crnogorskim navijačima ušla policija. Ovacije je dobio reprezentativac Crna Gore Fatos Bećiraj, rođen u Peći, navode ,,Vijesti”.
Meč Bugarska-Engleska prekidan je dva puta u prvom poluvremenu, jer je grupa bugarskih navijača u Sofiji vrijeđala tamnopute fudbalere Engleske, nacistički salutirala i držala majice na kojima piše ,,No respect”, odnosno ,,Bez poštovanja”. Neki su nosili crne kapuljače. Kapiten Bugarske Ivelin Popov u pauzi između prvog i drugog poluvremena razgovarao je sa navijačima. Engleska je pobijedila Bugarsku 6:0, a golove su postigli Rašford u 7’, Barkli u 20’ i 32, Sterling u 48’ i 69’ i Kejn u 82.
Preostali rezultati:
Francuska-Turska 1:1 (Žiru 76’ – Ajan 82)
Island-Andora 2:0 (Sigurdson 38’, Sigtorson 65)
Litvanija-Srbija 1:2 (Kazlauškaš 79’ – Mitrović 49’, 53)
Moldavija-Albanija 0:4 (Čikaleši 22’, Bare 34’, Traši 40’, Manaj 90)
Ukrajina-Portugal 2:1 (Jaremčuk 6’, Jarmolenko 27’ – Ronaldo (penal) 72)
B.R.